Categories: Dersim

Pirler Meclisi: Ali Ekber Yurt düşkündür

Pirler Meclisi yaptığı açıklamayla, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt’u düşkün ilan etti. Meclisin açıklaması şöyle:

Sevgili Canlar;

Bizler Tunceli’de yaşayan Alevi-Kızılbaş inancına sahip pirler olarak öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Hak Muhammed Ali yolunda inancımızın bizlere verdiği sorumluluğumuzun her zaman bilincinde olduk ve bu bilinçle hizmet etmeye de devam ediyoruz.

Merkezinde İnsan-ı Kamil bulunan temelinde adalet, sevgi ve hoşgörü olan inancımız asla adaletsizliği ve kini içerisinde barındırmamıştır. Pirlerimizin bizlere emanet ettiği ikrar ile bağlı olduğumuz bu yola sahip çıkmak tüm Alevi canlarımızın da sorumluluğudur. Bu yolda hizmet eden pirlerin hiçbir siyasi kurumun, partinin ve kişilerin etkisi altında kalmadan davranmaları inancımıza pirlerimize ve taliplerimize karşı olan sorumluluğumuzdandır.

Bugün gelinen noktada Tunceli Cemevinde başkanlık ve dedelik yapan Ali Ekber YURT toplumun geneli tarafından uzun süredir inançsal değerlerimize uygun davranmamasından kaynaklanan şikayetler nedeniyle  tarafımızca defalarca uyarılmıştır. Bu uyarılarımızı dikkate almayarak inancımızın aksine davranmaya devam etmiş rızasız olarak da hala Tunceli Cemevinde bulunmaktadır. Alevi inancının temel değeri olan edep-erkana uygun davranışlarından dolayı Pirler meclisi 4 defa dar meydanına özünü dara çekmeye çağırmış fakat hiç birine gelmemiştir. Böylelikle Ali Ekber Yurt inancımızın kurallarını hiçe saymış ve pir huzurundan kaçmıştır.

Pirler olarak yaptığımız değerlendirmeler ve halkımızla yaptığımız istişareler sonucunda aşağıda imzası bulunan ocak pirlerimizin ortaklaşa aldığı karar sonucunda Ali Ekber Yurt gelip özünü dara çekene kadar DÜŞKÜN ilan edilmiştir.

Tekrardan ifade etmeliyiz ki amacımız incitmek, kırmak değil tam tersine insanı kemalete ulaştırmaktır. Kendi öz değerlerine uygun davranmaya ve özüne dönüp Hak Muhammed Ali yolunun değerlerine uygun davranmaya özünü dara çekmeye davet ediyoruz.

Özünü dara çekene kadar halkımızın ve tüm kurum kuruluşların Ali Ekber Yurt’u hiçbir şekilde muhattap almamaları konusunda bilgilendirir.

Pirler Meclisi olarak tüm Alevi kamuoyuna saygılar sunarız.

 

 

Dersim Gazetesi

Recent Posts

Dersim’de durdurulamayan göç kitap oluyor: Yazarlar katkı çağrısı yaptı

Günümüze doğru geldikçe her geçen gün nüfusu düşen, son yıllarda özellikle Kanada’ya olan göçten dolayı…

2 gün ago

Tülay Hatimoğulları: Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde katledilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret…

3 gün ago

TÜİK açıkladı: Yaşam süresi en uzun il 80,8 ile Dersim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,3…

3 gün ago

Almanya’da ayrımcılığa karşı çıktığı için işten atılan Dersimli profesör için imza kampanyası başlatıldı

1 Ağustos 2018’den bu yana Berlin’deki özel Akkon Üniversitesi’nde göç, katılım ve mülteciler konusunda dersler…

4 gün ago

Deprem uzmanı Demirtaş: Dersim depremi Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fayda gerçekleşti

Dersim’in Pülümür ilçesinde dün saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, 7 kilometre derinlikte…

4 gün ago

Dersim’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Dersim'in Pülümür ilçesinde, saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi…

5 gün ago