Categories: Editörün Seçimi

AKP’li vekilden ‘baraj’ açıklaması

AKP’li vekil, Munzur’da planlanan 6 HES projesinin 5’inin iptal ettirildiğini ve ihalesi yapılan, 1 HES projesinden ise dönüş olmayacağını söyledi.

AKP İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, Munzur Vadisi’nde yapımı planlanan 6 HES projesinin 5’inin iptal ettirildiğini, geriye kalan ve ihalesi yapılan 1 HES projesinden ise dönüş olmayacağını söyledi.

Referandum çalışmaları kapsamında Dersim’e gelen Azmi Ekinci gazetecilere yaptığı açıklamada, Dersim’in fahri milletvekili olarak uzun süredir kentte temaslarda bulunduğunu söyledi. Azmi Ekinci, Dersim’e yönelik 1.5 yıldır çalışmalar yaptığını hatırlatarak HES’ler konusunda şunları söyledi:

“Munzur suyu üzerinde yapılacak barajlara ilişkin vatandaşlardan şikayetler duymuştum. Bizzat vatandaşlarımız bu konuda huzursuz olduklarını beyan etmişlerdi. Bende onun üzerine il başkanımızla beraber Ankara’ya, Orman Bakanlığı’na gittik ve konuyu özellikle inceledik. Orada gördüğüm, daha önceden alınmış 6 tane baraj kararı vardı. Bu barajların ne zaman yapılacağıyla ilgili her hangi bir takvim yoktu. Ama bizim oradaki görüşmelerimiz sonucu bu 6 barajın 5 tanesinin iptal edilmesi sonucuna geldik. Bundan sonra her halde o zaten küçük mahiyeti olan barajlardı. Türkiye’nin elektrik enerji eksikliğine çok fazla katkısı olacak barajlar değildi. Dolayısıyla 5 tanesi gündemden çıkarıldı. Bir tanesi ise Konaktepe Barajı, her halde 1987’de gündeme alınan ve Dersim’e bir katma değer katacak anlamında planlamaya konulan bir baraj. O barajla ilgili işlemler yapılmış, ihaleler verilmiş ve sonuçlanmış. Son noktaya gelmiş olduğu için geriye dönük bir iptal durumu söz konusu olamadı. Keşke olabilseydi. Keşke ihalesi, vesairesi yapılmadan devreye girebilseydik. Ama bu artık kararı alınmış, ihalesi yapılmış ve geri dönüşü olmayan 87’den beri gündemde olan bir baraj olduğu için şu anda o herhalde yapılacak ama diğerleri yapılmayacak inşallah.”

Dersim Gazetesi

Share
Published by
Dersim Gazetesi

Recent Posts

Dersim’de durdurulamayan göç kitap oluyor: Yazarlar katkı çağrısı yaptı

Günümüze doğru geldikçe her geçen gün nüfusu düşen, son yıllarda özellikle Kanada’ya olan göçten dolayı…

2 gün ago

Tülay Hatimoğulları: Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde katledilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret…

3 gün ago

TÜİK açıkladı: Yaşam süresi en uzun il 80,8 ile Dersim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,3…

4 gün ago

Almanya’da ayrımcılığa karşı çıktığı için işten atılan Dersimli profesör için imza kampanyası başlatıldı

1 Ağustos 2018’den bu yana Berlin’deki özel Akkon Üniversitesi’nde göç, katılım ve mülteciler konusunda dersler…

4 gün ago

Deprem uzmanı Demirtaş: Dersim depremi Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fayda gerçekleşti

Dersim’in Pülümür ilçesinde dün saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, 7 kilometre derinlikte…

4 gün ago

Dersim’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Dersim'in Pülümür ilçesinde, saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi…

5 gün ago