Categories: Güncel

Amedsporlu futbolcular ısınma hareketleri yaparken saldırıya uğradı

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23. hafta maçında Bursaspor ile Amedspor’un bugün 14.00’te başlayacak karşılaşma öncesi sahada kavga çıktı.

Amedspor’un sosyal medya hesabından maç öncesinde sahada ve tribünlerin karıştığı görüntüler paylaşıldı. Paylaşımda “Bursa’da futbol ekibimizin sahaya çıktığı sırada yaşanan olaylar..” ifadeleri kullanıldı.

Dün gece de Bursa’da oynanacak Bursaspor – Amedspor maçı öncesi onlarca kişi Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde havai fişekler eşliğinde “ne mutlu Türküm diyene” sloganları atmıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, İkinci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, gittiği Bursa’da bir otelde konakladı. Amedsporlu oyuncuların kaldığı yeri öğrenen bir grup Bursaspor taraftarı otelin önüne giderek, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları attı.

Amedspor-Bursaspor maçı bugün saat 14.00’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumunda yapılacak.

‘TFF BUNU GÖRÜR HERHALDE’

Amedspor taraftarları, oyuncuların hedef alınması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na çağrı yaptı. Amedspor taraftar grubu hesabından yapılan paylaşımda, “Dün gece saat 02.45. Amesdspor’umuzun kaldığı otelin önü. ‘Irkçı’ söylemler ile bağıranlar ise Bursaspor taraftarları. Sonuç itibariyle deprem bölgesinde gelen takım 90 dakikalık bir maç öncesi böylesi bir zamanda olmaması gereken davranışlar. @TFF_Org bunu da görür herhalde!” ifadelerine yer verildi.

‘AKLİ SELİM BİR YETKİLİ KALDIYSA GÖREVE DAVET EDİYORUM’

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Amedspor oyuncularının hedef alınmasını tepki gösterdi. Paylan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Amedspor’a karşı Bursa’da dün gece geç saatlere kadar süren ırkçı gösterileri engellemeyen Valinin bugünkü maçtaki güvenliği sağlayacağından ciddi şüphe duyuyorum. Aklı selim bir yetkili kaldıysa göreve çağırıyorum” dedi.

DİYARBAKIR BAROSU: KINIYORUZ

Öte yandan Diyarbakır Barosu, Bursa’ya giden Amedspor ekibinin bulunduğu otel önünde bir grubun slogan atması ile ilgili olarak “Gerekli önleyici tedbirlerin alınmamış olmasını kaygıyla karşılıyoruz” açıklamasında bulundu. Diyarbakır Barosu’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadere yer verildi:

“Bursa’da, Amedspor’un bulunduğu otel önünde bir grubun ırkçı ve ayrımcı sloganlar attığı görüntüler kamuoyuna yansımıştır. Gerekli önleyici tedbirlerin alınmamış olmasını kaygıyla karşılıyoruz. Bu eylemleri kınadığımızı ve hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.”

Dersim Gazetesi

Recent Posts

Dersim’de durdurulamayan göç kitap oluyor: Yazarlar katkı çağrısı yaptı

Günümüze doğru geldikçe her geçen gün nüfusu düşen, son yıllarda özellikle Kanada’ya olan göçten dolayı…

2 gün ago

Tülay Hatimoğulları: Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde katledilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret…

3 gün ago

TÜİK açıkladı: Yaşam süresi en uzun il 80,8 ile Dersim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,3…

3 gün ago

Almanya’da ayrımcılığa karşı çıktığı için işten atılan Dersimli profesör için imza kampanyası başlatıldı

1 Ağustos 2018’den bu yana Berlin’deki özel Akkon Üniversitesi’nde göç, katılım ve mülteciler konusunda dersler…

4 gün ago

Deprem uzmanı Demirtaş: Dersim depremi Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fayda gerçekleşti

Dersim’in Pülümür ilçesinde dün saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, 7 kilometre derinlikte…

4 gün ago

Dersim’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Dersim'in Pülümür ilçesinde, saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi…

5 gün ago