Categories: Güncel

Karakoçan Belediyesi, kaymakamlığın GES için tahsis edilen arsayı geri aldığını açıkladı

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den DEM Parti’ye geçen Elazığ’ın Karakoçan Belediyesi’nde önceki yönetimde GES projesi için belediyeye tahsis edilen 20 dönümlük arsa kaymakamlık tarafından geri alındı.

Duruma tepki gösteren Karakoçan Belediye Eş Başkanı Cafer Oğur, “Beş sene sesini çıkarmayıp biz geldiğimizde böyle bir tasarrufta bulunması bizleri üzüyor. Sonuç olarak mülki amirdir. Bizi cezalandırırken farkında olmadan bütün Karakoçan’ı cezalandırıyor” dedi.

Elazığ’ın Karakoçan ilçe belediyesi Eş Başkanları Cafer Oğur ve Songül Düzgün ilçe kaymakamı Osman Oğuz Ekşi tarafından muhatap alınmadıklarını, randevu taleplerine cevap verilmediğini ve çalışmalarının engellendiğini söylediler.

Cafer Oğur, şöyle konuştu:

En basit bir GES projesi. Bizden önceki belediye başkanı Ayhan Akbaba’nın burada bir çalışması olmuştu, proje kabul edilmişti. Seçimden 20 gün önce burada halka bir açıklama yapmışlardı. Güzel bir projeydi en azından elektrik ve enerji ihtiyacını buradan karşılayabilecektik. Karakoçan ayda 600 bin lira elektrik parası ödüyor sadece kuyulardan su çekmek için. Bu GES projesinden hem elektriğimizi karşılayacaktı hem de beş sene sonra tamamıyla bu projenin bize kalacağını zaten biliyorduk. Geldiğimiz günden beri yazışmalar yaptık ama bir türlü ulaşamadık, projemiz kabul olduğu halde bize iki gün önce kaymakam tarafından bir mektup geldi. Bize tahsis edilen arsanın çalışma yapılmadığı gerekçesiyle iptal edildiği ancak çalışma yapılmış. İki yıllığına tahsis edilmişse 2021 yılında mevcut belediye yönetiminden almaları lazımdı. Ama ne hikmetse beş sene sesini çıkarmayıp biz geldiğimizde böyle bir tasarrufta bulunması bizleri üzüyor. Sadece bize değil, Karakoçan halkına yapılmış bir zulüm olarak görüyorum.

Dersim Gazetesi

Recent Posts

Dersim’de durdurulamayan göç kitap oluyor: Yazarlar katkı çağrısı yaptı

Günümüze doğru geldikçe her geçen gün nüfusu düşen, son yıllarda özellikle Kanada’ya olan göçten dolayı…

2 gün ago

Tülay Hatimoğulları: Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde katledilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret…

3 gün ago

TÜİK açıkladı: Yaşam süresi en uzun il 80,8 ile Dersim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,3…

3 gün ago

Almanya’da ayrımcılığa karşı çıktığı için işten atılan Dersimli profesör için imza kampanyası başlatıldı

1 Ağustos 2018’den bu yana Berlin’deki özel Akkon Üniversitesi’nde göç, katılım ve mülteciler konusunda dersler…

4 gün ago

Deprem uzmanı Demirtaş: Dersim depremi Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fayda gerçekleşti

Dersim’in Pülümür ilçesinde dün saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, 7 kilometre derinlikte…

4 gün ago

Dersim’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Dersim'in Pülümür ilçesinde, saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi…

5 gün ago