Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın babası Arif Güran ile görüşecek.
Adalet Bakanlığı’ndan alınan özel izinle yapılacak olan görüşme, yarın (31 Temmuz) saat 10.00’da gerçekleşecek.
Demirtaş’ın görüşme öncesinde dosyayı incelediği, görüşmenin ardından Demirtaş’ın yazılı bir açıklama yapmasının beklendiği belirtildi.
ROJİN KABAİŞ’İN AİLESİYLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Selahattin Demirtaş, cansız bedeni bulunan ancak soruşturma dosyasında henüz bir ilerleme sağlanmayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş ve amcası Ahmet Kabaiş ile de 5 Temmuz’da görüşmüştü.
Demirtaş, dosyanın aydınlatılacağına inandığını belirterek, “Rojin benim kardeşim, evladımdır. Katillerin bulunması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” mesajı vermişti.
