68 kuşağının devrimci önderlerinden Hüseyin Cevahir, Dersim’deki mezarı başında anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

68 kuşağının ve Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Hüseyin Cevahir, İstanbul Maltepe’de 1 Haziran 1971’de Mahir Çayan’la birlikte kaldıkları evin kuşatılması sonucu çıkan çatışmada katledilişinin 52’inci yılında mezarı başında anıldı.

68 kuşağının önder isimlerinden Hüseyin Cevahir, Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Şöbek (Yeldeğen) Köyü’nde bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Emek ve Özgürlük Cephesi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller Gelecek ve Sol Parti (Yeşil Sol Parti), Partizan, Sol Parti, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve çok sayıda yurttaş katıldı. Hüseyin Cevahir’in mezarına karanfiller bırakıldı, devrim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

“HÜSEYİN CEVAHİR’İN FİKİRLERİ YAŞIYOR”

Emek ve Özgürlük Cephesi adına konuşan Gökmen Yeşil, “Bundan 51 yıl önce Hüseyin Cevahir’i katlederek mücadeleyi ve isyanı bastıracaklarını zannedenler büyük bir yanılgıya düştüler. Hüseyin Cevahir’in fikirleri, kavgası o günden bugüne yaşamaya devam ediyor” diye belirtti.

 

Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise, “Zulüm her dönemde vardı ama bizi bir arada tutan İbrahimlerden, Denizlerden, Mahirlerden ve Mazlumlardan aldığımız güç ve mücadele ruhudur aslında. Sosyalist mücadelenin gelişmesi ve ezilenlerin kurtuluşu için hepimizin omuz omuza yoldaşça bir arada mücadele etmemiz lazım. Hüseyin Cevahir yoldaşların bizlere bıraktığı bayrağı daha da ileriye götürmemiz lazım” dedi.

Anma diğer kurum temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından sona erdi.

68 kuşağının devrimci önderlerinden Hüseyin Cevahir, Dersim’deki mezarı başında anıldı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA