Dersim’de 14 Mayıs provası gibi 1 Mayıs kutlaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’de 1 Mayıs, son yılların en kalabalık katılımına sahne oldu. Kentte, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı coşku içinde kutlandı.

Dersim’de Emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlediği 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı kutlaması için soğuk ve yağışa rağmen binlerce yurttaş, sabah saatlerinde buluşma noktası sanat sokağında bir araya geldi. Devrimci, demokrat, emekçiler ve ekolojistlerin ilgi gösterdiği kutlamada renkler ve pankartlar ile iktidara mesaj verildi.

Yeşil Sol kortejine büyük ilgi

DİSK, KESK, TMMOB, Emeğin Parti, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Partizan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Yeşil Sol Parti ve ekolojist örgütlerin katıldığı yürüyüşte en çok ilgi gören kortej Yeşil Sol Parti oldu. Binlerce yurttaşın kortejine katıldığı Yeşil Sol Partisine yol boyunca dükkan ve evlerinde olan yurttaşlar da selam gönderdi.

Gülistan unutulmadı

Yürüyüş boyunca sadece emek alanıyla ilgili sloganlar atılmadı emekçiler de unutulmadı. Özellikle Yeşil Sol Parti kortejinde “Jin Jiyan Azadi” dövizleri taşınırken sık sık bu sloganı attı. Yine kadınların yöresel kıyafetleri ile renk kattığı yürüyüşte Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan Gülistan Doku’da unutulmadı. “Gülistan Doku Nerede” dövizlerinin açıldığı yürüyüşte 14 Mayıs’ta iktidardan Gülistan Doku’nun mutlaka hesabı sorulacağı mesajı verildi.

Gençlerden mücadele mesajı

Özel savaş politikalarının yoğun olduğu kentte özellikle gençler üzerindeki politikalar da unutulmadı. Gençlerin yoğun katıldığı yürüyüştü Demokratik Öğrenci Meclisi öğrencileri, slogan ve dövizleri ile Dersim’de özel savaş politikalarına karşı direneceklerini ve toplumun öncüsü olacakları mesajını verdi. Yine eyleme katılan ekolojistler ise Dersim’de yok edilen bölgelerin orijinal isimlerini taşıyan dövizleri kaldırarak hem ekolojik hem de kültürel kırıma tepki gösterdi.

Yürüyüşün ardından Seyit Rıza Meydanı’nda toplanan binler işçi marşı ile halaya durdu. Burada Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Berdan Öztürk ve Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ile EMEP, ESP il başkanları konuştu. Konuşmaların hepsinin ortak noktası hakların 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti’yi adres gösterilmesi oldu.

Dersim’de 14 Mayıs provası gibi 1 Mayıs kutlaması
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA