Categories: Dersim

Munzur Festivali 3-6 Ağustos tarihlerinde ‘madenciliğe karşı doğayı ve yaşamı koruma’ şiarıyla yapılacak

Munzur Festival Tertip Komitesi, 21’inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin “Madencilik anlayışına karşı doğayı ve yaşamı koruyoruz” şiarıyla 3-6 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bu yıl 21’incisi gerçekleşecek olan Munzur Festivali’ne ilişkin, Tertip Komitesi Dersim Belediyesi’nde açıklama yaptı. Açıklamayı Festival Tertip Komitesi adına Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Genel Başkanı Özkan Tacar yaptı.  “Madencilik anlayışına karşı doğayı ve yaşamı koruyoruz” şiarıyla yapılacak olan 21’inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin 2 Ağustos’ta Nazımiye (Qisle) Düzgün Baba anması ile başlayacağını belirten Tacar, 21’inci festivalin 3-4-5-6 Ağustos’ta gerçekleşeceğini söyledi. Tacar, festivalin ana temasının doğaya karşı yapılan saldırı ve hayatı yaşanmaz hale getiren madenciliğe karşı mücadele olduğunu belirtti. Tacar, “Festivali bu sene ‘Madencilik anlayışına karşı doğayı ve yaşamı koruyoruz’ temasıyla yapacağız” diye konuştu.

SORUNLARA DİKKAT ÇEKİLECEK

Dersim’de yaşanan sorun ve sıkıntılara karşı 1990’lı yıllarda başlatılan festivalin ilk çıkış biçimiyle 21’incisini düzenlediklerini söyleyen Tacar, “Demokrasi, çevre, doğa, inanç, kültür için yaptığımız festivali bu yıl da birçok meseleyi önümüze koyup, çözüm önerileriyle birlikte yürüteceğiz” dedi.  Festivalin açılışının sergi ve halk oyunlarıyla yapılacağını belirten Tacar, Alevi inancı, güncel siyasal gelişmeler, kadın konulu etkinlikler, deprem temalı görüşmeler, anadil panelleri gibi başlıklarla festivalin süreceğini söyledi. Tacar, “Kültür, sanat, edebiyat, müzik anlamında atölye çalışmaları gerçekleşecek. Her akşam konserler gerçekleştireceğiz” ifadelerinde bulundu. Festivalin 4 gün süreceğini belirten Tacar, festivale katılım çağrısı yaptı. 

Dersim Gazetesi

Recent Posts

Dersim’de durdurulamayan göç kitap oluyor: Yazarlar katkı çağrısı yaptı

Günümüze doğru geldikçe her geçen gün nüfusu düşen, son yıllarda özellikle Kanada’ya olan göçten dolayı…

2 gün ago

Tülay Hatimoğulları: Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde katledilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret…

3 gün ago

TÜİK açıkladı: Yaşam süresi en uzun il 80,8 ile Dersim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,3…

3 gün ago

Almanya’da ayrımcılığa karşı çıktığı için işten atılan Dersimli profesör için imza kampanyası başlatıldı

1 Ağustos 2018’den bu yana Berlin’deki özel Akkon Üniversitesi’nde göç, katılım ve mülteciler konusunda dersler…

4 gün ago

Deprem uzmanı Demirtaş: Dersim depremi Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fayda gerçekleşti

Dersim’in Pülümür ilçesinde dün saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, 7 kilometre derinlikte…

4 gün ago

Dersim’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Dersim'in Pülümür ilçesinde, saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi…

5 gün ago