Dersim Gazetesi’nden işsiz ve serbest gazeteciler için telif desteği: Başvurularınızı bekliyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim Gazetesi; Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen Demokrasi İçin Medya/Medya İçin Demokrasi projesi kapsamında 31 Aralık 2023 tarihine kadar 40 habere telif desteği sağlayacak.

Haberlerinin www.dersimgazetesi.net ‘te yayınlanmasını isteyen gazeteciler aşağıdaki başvuru rehberini inceleyerek, haber önerilerini gazetemizin kurumsal e-posta adresine iletebilir.

Başvurular değerlendirilecek ve onay sürecinden sonra, haberlerin araştırma ve yazma süreci başlayacaktır.

BAŞVURU REHBERİ 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Gazeteciler Cemiyeti’nin “Basın Evi Destek Aracı (BEDA)” programı kapsamında dersimgazetesi.net ‘te 31 Aralık 2023 tarihine kadar yayımlanacak toplam 40 içerik, telifle desteklenecek.

Başvuru koşulları ve program hakkında tüm detaylar şöyle:

1. Program Hakkında Bilgi Basın Evi Destek Aracı (BEDA), Demokrasi için Medya/ Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında finanse edilmekte olan Programın genel hedefi “Türkiye’de basın özgürlüğü ve bilgi edinme hakkı için elverişli ortamın sağlanması” ve “Daha güçlü örgütlenme, güçlü gazeteciler ve medya özgürlüğü için güçlü dayanışmanın kurulmasıdır.”

Proje ile gazetecilerin mesleki becerilerini geliştirmelerine, hakları konusunda farkındalık yaratmaya ve aralarındaki dayanışmayı güçlendirmeye yönelik bir dizi faaliyet uygulanarak çoğulcu medyanın geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

2. Telif Destek Programı Nedir?

“Telif Destek Programı” işsiz ve serbest çalışan gazetecilerin gazetecilik çalışmalarını maddi destekle sürdürmelerini teşvik etmeyi ve medya çoğulculuğuna katkıda bulunmayı amaçlıyor. Telif Destek Programı kapsamında; haber, video haberler gibi içerikler için işsiz ve serbest çalışan gazetecilerin özgün çalışmaları desteklenmektedir. Belirlenen konulara ilişkin yayınlanması uygun bulunan içerikler için brüt 1125 TL telif ücreti ödenecektir.

3. Uygun Başvuru Sahipleri

“Telif Destek Programı” işsiz ve bir medya kurum ve kuruluşuna sürekli basın iş sözleşmesi ile bağlı olmayan serbest çalışan gazetecilere destek olmayı hedeflemektedir. İşsiz ve/veya serbest çalışan gazetecilerden gelen içerikler www.dersimgazetesi.net sitesinde yayınlanacaktır.

4. Destek Konuları

Videolu haber önerileri öncelikli olarak değerlendirilecektir:

Haber disiplin başlıklarımız şöyledir: Doğaya ilişkin saldırılar, Gençliğin sorunları, İnanç merkezleri ve anadile yönelik sorunlar, Kadınlara ve kadın haklarına ilişkin haberler.

5. Destek Miktarı

www.dersimgazetesi.net ‘te  yayınlanan tüm içerik sahibi gazetecilere haber başına brüt 1125 TL ödeme yapılacaktır. Proje süresince her gazeteci bu program kapsamında en fazla 4 kez destek alabilecektir.

6. Başvuru Süreci ve Değerlendirme

Başvuru için dersimgazetesiresmi@gmail.com üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dersim Gazetesi’nden işsiz ve serbest gazeteciler için telif desteği: Başvurularınızı bekliyoruz
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA