Categories: Editörün Seçimi

“Çocuklar Ölmesin” sözüne hapis

Ayşe öğretmen davası, Türkiye’de barış talep etmenin karşılığının ne olduğunu göstermesi açısından önemliydi. Biz kendi kendimizi ihbar etmiştik, Barış istemek suç ifade ediyorsa biz de bu suçu işliyoruz demek adına.

Yaşadıklarımızdan öğrendiğiniz bir şey var, o da bu ülkede barış isteyen herkesin iktidar nazarında “terörist” görüldüğü gerçeğidir. Türkiye artık diktatörlükle yönetilen bir ülke. Diktatörlüğün hüküm sürdüğü bir ülkede hukuk, gücün hukuku olarak varlığını gösterir. Bir başka deyimle hukukun üstünlüğü yerine gücün üstünlüğüne dayanan bir yargı sistemi devrede artık. Görünen odur ki, tüm yetkileri tek adamda toplayan yeni anayasa değişikliğiyle birlikte bu diktatoryal sistem ete kemiğe bürünmüş olacak.

Türkiye, “çocuklar ölmesin, barış olsun” taleplerini dillendirenlerin dava konusu yapıldığı ve dahası hapisle cezalandırıldığı olağan bir ülkeye dönüşecek. Avrupa ülkelerine, AP ve AKPM’ye kızanlar, bu yaşanan hukuk garabetini de görmeli ve belki de bu yüzden utanmalıdırlar.

Referandum sonrası oluşacak yeni rejimde hayat, hiç birimiz için eskisi gibi olamayacağı kesin. Ülkenin geleceği adına, bu ülke halkları adına elbette endişeliyim. “Çocuklar ölmesin, Barış olsun” dediği için cezalandırılan Ayşe Öğretmen’in şahsında hepimiz cezalandırıldık aslında. “Oluk oluk kan akıtacağız” tehditlerine takipsizlik, “Çocuklar Ölmesin sözlerine hapis… Tarihin utancı hep üzerinizde olacak. Ayşe Öğretmen onurla, sizler utançla anılacaksınız!

Dersim Gazetesi

Share
Published by
Dersim Gazetesi

Recent Posts

Dersim’de durdurulamayan göç kitap oluyor: Yazarlar katkı çağrısı yaptı

Günümüze doğru geldikçe her geçen gün nüfusu düşen, son yıllarda özellikle Kanada’ya olan göçten dolayı…

2 gün ago

Tülay Hatimoğulları: Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde katledilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret…

3 gün ago

TÜİK açıkladı: Yaşam süresi en uzun il 80,8 ile Dersim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,3…

3 gün ago

Almanya’da ayrımcılığa karşı çıktığı için işten atılan Dersimli profesör için imza kampanyası başlatıldı

1 Ağustos 2018’den bu yana Berlin’deki özel Akkon Üniversitesi’nde göç, katılım ve mülteciler konusunda dersler…

4 gün ago

Deprem uzmanı Demirtaş: Dersim depremi Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fayda gerçekleşti

Dersim’in Pülümür ilçesinde dün saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, 7 kilometre derinlikte…

4 gün ago

Dersim’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Dersim'in Pülümür ilçesinde, saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi…

5 gün ago