Dêrsim İttifakı’ndan ‘Katı Atık Projesi’ açıklaması: Taşınacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dêrsim Sütlüce Mahallesi’nde projesi başlatılan ancak köylülerin “rıza göstermediği” katı atık projesinin başka bir alana taşınması için Dêrsim İttifakı mutabakat sağladı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (TİP), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ile Partizan’ın bir araya gelerek oluşturduğu “Dêrsim İttifakı”, 22 maddeden oluşan seçim bildirgesini DEM Parti seçim bürosunda düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.

Dêrsim belediye eşbaşkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak’ın yanı sıra ittifak bileşenlerinin katıldığı basın toplantısında “Dêrsim biziz, birlikte kazanacağız” pankartı asıldı. Dêrsim İttifakı’ndan 22 maddelik “çözüm” bildirgesi başlıklı haberimizde yer alan bildirge maddeleri, Orhan ve Konak tarafından okundu. Bildirgenin okunmasının ardından Dêrsim’in Sütlüce Mahallesi’nde Pülümür, Nazımiye, Ovacık, Mazgirt, Pertek, Çemişgezek belediyeleri tarafından oluşturulan Katı Atık Yönetim Birliği (DERKAB) tarafından; oluşturulan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’ne dair ittifakın net tutumu da açıklandı.

‘KÖYLÜLERDEN YANAYIZ’

Konuya ilişkin konuşan Cevdet Konak, projenin ihalesinin gerçekleştiğini ve Dêrsim açısından bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, kentin “vahşi depolama alanlarından” kurtulması gerektiğini dile getirdi. Konak, “Ancak 2020 yılından sonra bu köyde oturan halkımız ‘rıza vermeyeceğiz’ dedi. Biz tarihsel değerlerimize ve oradaki tüm canlara karşı sorumluluklarımızı biliyoruz. Gelinen aşamada köylülerimizin rıza göstermediği ancak projenin de doğruluğunu kabul ettiği bir aşamadayız. Biz dersim İttifakı olarak bu projenin mevcut alanda yapılmaması için köylülerimizin tüm demokratik taleplerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞECEK

Konak, 31 Mart seçimlerinin ardından projenin Dêrsim coğrafyasına zarar vermeyecek başka bir bölgeye taşınması için bir planlama yapacaklarını belirtirken, Avrupa delegasyonu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile konuya dair görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi. Konak, “Bu kentin tüm dinamikleriyle birlikte bu projenin dersim dışında bir yere aktarılmaması için de elimizden geleni yapacağız. Köylülerimizin yanında olacağımızı ifade etmek istiyoruz” diye belirtti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Dêrsim İttifakı’ndan ‘Katı Atık Projesi’ açıklaması: Taşınacak
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA