FEDAŞ işçileri Fırat Elektrik Tunceli İl Müdürlüğü’nün çatısına çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİSK’e bağlı Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası (DİSK/Enerji-Sen) üyesi Aksa Fırat Elektrik Hizmetleri AŞ (FEDAŞ) işçilerinin ücretlerin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle 9 Ağustos’ta başlattığı iş yavaşlatma eylemi 73’üncü gününde devam ediyor.

Direnişteki 120 FEDAŞ işçisinden 7’si bugün “Aksa sözünü tut, talepleri karşıla” yazılı pankartla Fırat Elektrik Tunceli İl Müdürlüğü’nün çatısına çıktı.

İşçilerin çatıya çıkmasının ardından polis, itfaiye ve ambulans ekipleri de bina önüne geldi. Öte yandan işçi yakınlarının da bina önünde olduğu öğrenildi.

“Dersim uyuma, işçine sahip çık”, “İş, ekmek yoksa barış da yok” sloganları atan işçiler, talepleri karşılanana kadar çatıdan inmeyeceklerini söyledi.

DİSK/Enerji-Sen’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Arkadaşlarımızın başına gelebilecek herhangi bir şeyin sorumluları; FEDAŞ Tunceli il müdüründen Elazığ’daki bölge müdürüne, oradan işçilerini haftalardır oyalayan Kazancı Holding Aksa Şirketi İcra Kurulu üyesi yöneticilerine varıncaya kadar herkestir” ifadeleri kullanıldı.

Çatıya çıkan işçilere, bina önünde toplanan arkadaşları da destek verdi. Şirket yetkililerine seslenen işçiler “Bizi duymanız, görmeniz için daha ne yapmamız gerekiyor?” dedi.

DİSK/Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, 73 gündür direnişi sürdürdüklerini ve şirket yöneticilerinin hala somut bir adım atmadığını belirtti.

Direnişteki 120 işçiden 32’sinin işten çıkarıldığını hatırlatan Atsız, tüm talepleri karşılanana ve atılan işçileri işe iade edilen kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Bina önünde beklemeye devam ettiklerini belirten Atsız, şirket yetkililerine seslenerek “Çözüm için derhal adım atın” dedi.

FEDAŞ işçileri Fırat Elektrik Tunceli İl Müdürlüğü’nün çatısına çıktı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA