22. Munzur Festivali’nin ilk toplantısı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
22. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin ilk toplantısı bugün Dersim Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye eş başkanları, ilçe belediye başkanları, oda ve birliklerin yöneticileri, baro, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve Dersim dernekleri de dahil 36 kurumun katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dersim Belediyesi Eş Başkanı Cevdet Konak, kentin dinamiklerinin en zor dönemlerde Dersim’in merkez ve ilçelerinde güçlü buluşmalar yaptıklarını belirterek, “Festivallerimiz hem siyasal hem ekonomik, sosyal alanda bölgeye de ülkeye de gerekli cevapları vermişlerdir. Dönemsel olarak yasaklar gelmiş, dönemsel olarak daralmalar yaşanmış ama her festivalde yüzbinlerin üzerinde ortak ve emekle yarattığımız bu programa sahip çıkan canlarımızı bu kent ağırlamış. Bu festivalde yüzbinlerin emeği var” dedi.

Festival sürecinin büyük iddialarla başlayarak bugüne geldiğini ve kendi iddialarının da büyük olduğunu dile getiren Dersim Belediyesi Eş Başkanı Birsen Orhan da “Bugün sizlerle bu süreci yürütmek, tartışmak istiyoruz. Geçmişte yaşanan eksikleri gören yerden bakarak bu süreci yürütmeyi hep birlikte planlayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, festivalin tarihi oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada oy çoğunluğu ile festivalin tarihi 25-26-27-28 Temmuz 2024 olarak belirlendi. Ayrıca toplantıda, festival tertip komitesinin oluşturulması, festivalin içeriği, yürütme kurulunun oluşturulması, 2’inci toplantının tarihinin belirlenmesi, ana tema ve sloganın belirlenmesi, Pertek ilçesinde festivalin yapılıp yapılmaması, bütçe bilgilendirmesi, konaklama ve yeme, stantlara yönelik çalışma gibi 9 gündem maddesi üzerine tartışmalar ve öneriler yürütüldü.

Toplantının 2’inci toplantısı cuma gününe ertelendi.

22. Munzur Festivali’nin ilk toplantısı yapıldı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA