AABK Başkanı Öker’e 11 ay 20 gün ceza

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AABF Başkanı Turgut Öker, Maraş Katliamı’nın 37. yılında yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün ceza aldı. 

Maraş Katliamı’nın 37. yılında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiası ile yargılanan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker’inbugün görülen karar duruşmasında Öker’e 11 ay 20 gün ceza verildi.

Maraş 8. Asliye Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Öker’e destek amacıyla PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yıldız ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Öker’in duruşmada yaptığı savunmayı şu şekildedir:

“Bu topraklarda Sivas, Çorum, Maraş ve diğer katliamlar sonrasında, yaşamını yitirenleri anmak bizim varlık gerekçemiz. Alevi kurum başkanı olarak yapmam gerekeni yaptım. Katliama maruz kalan insanları anmadığımız da kendi vicdanımızı kaybetmiş oluruz. O açıdan benim burada yaptığım konuşma, yapılması gereken bir konuşmaydı. Bir daha bu topraklarda bu katliamlar yaşanmasın diye anmada Konfederasyon Onursal Başkanı olarak konuşma yaptım. Bu topraklarda yeniden bir kardeşlik, barış olacaksa ancak şehitleri anmakla, onları katleden zihniyeti lanetlemekle barış olabilir. Geçen sene yaptım, bu senede yapacağım o açıdan bu bizim varlık gerekçemiz. Asla şehitlerimize sırtımızı dönme gibi, onları unutma gibi bir yaklaşımımız olamaz.”

AABK Başkanı Öker’e 11 ay 20 gün ceza
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA