ABF: Bu ülkede Alevi olmak suç

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alevi Bektaşi Federasyonu, Uğur Kurt’u öldüren polise verilen cezaya tepki gösterirken, Alevi siyasetçi Çilem Küçükkeleş’e verilen hapis ve para cezasını kınadı. 

Alevi Bektaşi Federasyonu yaptığı yazılı açıklamada Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla bir günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan HDP MYK Üyesi Alevi siyasetçi Çilem Küçükkeleş’e verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası ve 6 bin TL para cezasına da tepki gösterildi. Açıklamada, “Bu devletin ve hükümetin Alevilere karşı bakışının ve tutumunun ne olduğunu gösteriyor. Çilem Küçükkeleş’e verilen bu cezadan sonra ikiyüzlü tutumu teşhir edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bu ceza Alevileri sindirmeye yöneliktir”

Alevilere verilen cezaların, devletin Alevilere karşı bakışı ve tutumunu gösterdiğini belirtilen açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Bu tutum Alevileri hedefe koyan ‘katli vaciptir’ fetvasını meşrulaştıran ama demokratik dayanışmasını ve mücadelesini cezalandıran bir anlayıştır. Her iki hükmü de geçersiz sayıyoruz.  Biz Aleviler olarak adil, özgür, eşitlikçi, laik, demokratik bir anayasa mücadelesini hayatın her alanında savunacağız ve örgütleyeceğiz. Çilem Küçükkeleş’e verilen bu cezadan sonra ikiyüzlü tutumu teşhir edeceğiz. Küçükkeleş bir Alevidir. Bizler Çilem Küçükkeleş’e verilen bu cezayı, Alevileri korkutmaya sindirmeye yönelik bir ceza olarak görmekteyiz. Yolu yolumuz, sözü sözümüzdür. Tüm gadre uğramış mazlumların yanında olacağız. Şah demeye devam edeceğiz.”

Uğur Kurt’un katiline verilen ceza da kınandı

Öte yandan açıklamada Okmeydanı Cemevi’nde cenaze beklerken başına kurşun sıkılarak öldürülen Uğur Kurt’un katiline “taksirle ölüme” neden olmak suçundan verilen ödül gibi para cezasına tepki gösterildi. “Bir Alevinin öldürülmesinin cezası 12 bin 100 TL’dir” denilen açıklamada, “Halbuki Erdoğan, aileyi arayıp ‘takipçisi olacağız’ demişti. Katilin amirlerinin ‘sıkma, sıkma’ uyarılarına rağmen sıkmış olduğu ispatlanmıştı” ifadesi kullanıldı.

ABF: Bu ülkede Alevi olmak suç
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA