CHP’den aday adayı olan Fidan Aydın, istifa ederek TİP’e katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Tunceli Milletvekili Aday Adayı Fidan Aydın, CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurarak, milletvekilliği aday adaylığını da geri çektiğini açıkladı. Aydın, yoluna TİP ile devam edeceğini duyurdu.

Fidan Aydın, CHP’den istifa ettiğini duyurdu. Aydın, milletvekilliği aday adaylığını da geri çekti. Aydın süreci şöyle anlattı:

CHP’YE SERT ELEŞTİRİLER

“CHP den istifa ettim doğal olarak açılama bekleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasıyla beraber CHP’ye üye olmuştum ve her seçim sürecinde  adayların seçilme yöntemi ve aday kriterlerini içimiz sindiremediği halde aylarca sokaklarda çalıştık. Her dönem liyakat ve emek siyasette temsiliyet, gençlik ve kadınlar dedik. Bunun mücadelesini verdik. Ancak bu çok önemsenmedi ve süreç içinde aday kriterleri giderek daha sıradanlaştı. Temel kriter paralı olmanız yada genel merkezle ilişkilerinizin  iyi olması. Bu durumda seçme ve seçilme hakkımız da formalitede kaldı. Tam da bu süreç daha açık yaşanıyor Dersimlilerin gözü önünde. Tüm çalışma ve çabamıza rağmen CHP’de yol alamadığımı gördüm.”

İHALE ALMAK, İŞ TAKİBİ YAPMAK…

Fidan Aydın, “İhale almak, iş takibi yapmak, makam, mevki, kariyer gibi dertlerimiz yok. Dersim için siyaset gözetmeden dostlarımızla, kadınlarla gençlerle birlikte bir şeyler yapabiliriz diye düşünüyordum ama maalesef CHP çatısı altında mümkün olmadığını gördüm. Bu hayalimi devrimci bir partide, TİP ile devam ettirmeye karar verdim. Sevgi ve saygılarımla” dedi.

 

CHP’den aday adayı olan Fidan Aydın, istifa ederek TİP’e katıldı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA