Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na dahil edeceği yeni üyeyi açıkladı. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yapılan değerlendirmeler sonucunda İstanbul Milletvekili Celal Fırat’ın komisyona gönderileceğini bildirdi.
KOMİSYONDA SANDALYE TARTIŞMASI YAŞANMIŞTI
5 Ağustos’ta Barış ve Demokratik Toplum Süreci kapsamında kurulan komisyon, İYİ Parti’nin katılmaması nedeniyle 48 üyeyle toplanmıştı. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, boş kalan sandalyeler üzerinden karar alınmasının doğru olmadığını belirtmiş ve bu boşlukların tamamlanması için yeni üyelerin belirlenmesini talep etmişti.
ÜÇ PARTİYE EK ÜYE HAKKI TANINDI
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve siyasi parti koordinatörleriyle yapılan görüşmelerin ardından, boş kalan üyeliklerin doldurulmasına karar verildi. Bu çerçevede, AKP, CHP ve DEM Parti’ye birer ek üye hakkı tanındı. DEM Parti bu hakkını Celal Fırat’tan yana kullandı.
