Categories: Güncel

Depremleri Google görüntüledi! İşte öncesi sonrası

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremleri, Google haritalarına da yansıdı. 50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği, 100 binin üzerinde insanımızın yaralandığı depremlerde on binlerce bina da ya çöktü ya da ağır hasar aldı.

Google Haritalar, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye haritasını da güncelledi. Depremin vurduğu birçok şehirdeki yıkım ve enkazların moloz yığınına dönmesi uzaydan görüntülendi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve tüm yurdu yasa boğan depremlerde, ağır hasar alan Hatay ve Kahramanmaraş’taki yıkımlar, gözler önüne serildi.

Uzaydan çekilen görüntülerde yıkım net bir şekilde görülürken, sokak görüntüsünde ise yıkılan binaların depremden önceki görüntüsü de yer aldı.

New York Times gazetesi, Hatay’daki depremde yıkılan binaların eski ve enkaz hallerini video olarak yayınladı. Türkiye’deki depremden kısa bir süre sonra çekilen enkazların drone görüntüleri ile Google Haritalar’dan bina cephelerini eşleştirdi.

ABD’nin en önemli gazetelerinden New York Times, Antakya eski kent bölgesini drone ile görüntülerken, Google Harita ile eski görüntüsünü birleştirdi.

Saray Caddesi’nde bulunan 70’ten fazla mağaza, restoran ve başka işletmeler bulunuyordu. 6 Şubat’taki depremden kısa bir süre sonra çekilen drone görüntülerinde tarihi caddede enkaz haline dönmüş binalar yer aldı. ABD gazetesi, binaların depremden önce nasıl göründüğünü Google Haritalar’dan elde ettiği görüntülerle üst üste bindirdi.

“Eski Şehir’de kaybedilen her şeyi yeniden inşa etmek ve eski haline getirmek uzun yıllar alabilir” denilen haberde, “Şimdilik, Eski Şehir’in bir zamanlar canlı olan kısmı ıssız ve ürkütücü bir şekilde boş duruyor” ifadelerine yer verildi.

Dersim Gazetesi

Recent Posts

Dersim’de durdurulamayan göç kitap oluyor: Yazarlar katkı çağrısı yaptı

Günümüze doğru geldikçe her geçen gün nüfusu düşen, son yıllarda özellikle Kanada’ya olan göçten dolayı…

2 gün ago

Tülay Hatimoğulları: Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde katledilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret…

3 gün ago

TÜİK açıkladı: Yaşam süresi en uzun il 80,8 ile Dersim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,3…

3 gün ago

Almanya’da ayrımcılığa karşı çıktığı için işten atılan Dersimli profesör için imza kampanyası başlatıldı

1 Ağustos 2018’den bu yana Berlin’deki özel Akkon Üniversitesi’nde göç, katılım ve mülteciler konusunda dersler…

4 gün ago

Deprem uzmanı Demirtaş: Dersim depremi Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fayda gerçekleşti

Dersim’in Pülümür ilçesinde dün saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, 7 kilometre derinlikte…

4 gün ago

Dersim’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Dersim'in Pülümür ilçesinde, saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi…

5 gün ago