Dersim Araştırmaları Merkezi’nden çağrı: Bu zor günlerde birbirimizin Xızır’ı olalım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ayrılmaz, Maraş merkezli yaşanan ve 10 ilde şimdilik 3 bin 500’ü aşkın insanın ölümüyle sonuçlanan deprem faciasının ardından yaptığı açıklamada “Birbirimizin Xızır’ı olalım” dedi ve dayanışma çağrısı yaptı.

Ayrılmaz açıklamasında ülkenin dört bir yanından yardım çığlıkları geldiğini belirterek “İnsanlar beton bloklar ve enkaz altında kurtulmayı bekliyor. Geçen her saat bu çığlıkların daha da büyüyeceğini gösteriyor. Korkarım ki felaketin etkisi toplumun hafızasında daha derin yaralar bırakabilir.” dedi.

Açıklamada halkının can güvenliğinden sorumlu olduğunu söyleyenlerin demeçlerinin havada kaldığını ve halkının imdadına yetişemediğini belirten Hüseyin Ayrılmaz “Dolayısıyla çöküntünün ağırlığı taşınacak gibi değil, vebali de ağır olacaktır. Ciddi bir beceriksizlikle yüz yüzeyiz. Birçok bölgeye ve köylere ulaşılamadığının haberlerini alıyoruz. Bırakalım kimin ne dediğini, halk olarak biz seferber olalım. Yakın iller olarak yardıma koşalım ve birbirimizin Hızır’ı olalım” çağrısında bulundu.

Dersim Araştırmaları Merkezi’nden çağrı: Bu zor günlerde birbirimizin Xızır’ı olalım
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA