Categories: Güncel

Diyarbakır ve Mardin’deki yangında 5 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı üç kırsal mahallede dün akşam çıkan yangın geniş bir alana yayılarak can kaybına neden oldu. Yangında çok sayıda hayvan da öldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, “Diyarbakır İli Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesi’nde saat 22:15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır” dedi.

Soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Yerlikaya, yangınlarda 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yerlikaya, “Yangında maalesef Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Diyarbakır’da 11 vatandaşımız, Mardin’de ise 18 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir” ifadesini kullandı.

Yangınla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da beş kişinin yaşamını yitirdiği yangınlar nedeniyle 35 ambulans ve 7 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarba Ekibi) ekiminin görevlendirildiğini vurguladı.

Yangınların ardından kriz masası kuruldu

Yaralıların Diyarbakır ve Mardin’deki hastanelerde tedavileri sürerken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafında kriz masası oluşturuldu. Yangın bölgesine giden Büyükşehir eş başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun, incelemelerinin ardından hastanede tedavileri süren yaralıları ziyaret etti.

DEM Parti’den açıklama

Yangınlarla ilgili açıklama yapan DEM Parti şu ifadeleri kullandı:

Mardin-Diyarbakır arasında dün gece saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerine kadar yayılarak 7 kişinin hayatını kaybetmesine, 10’u ağır olmak üzere 44 kişinin yaralanmasına neden olan yangın faciasının yaralarını halkımızla birlikte sarıyoruz. Acımız büyük, halkımızın başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İktidarın müdahale etmekte geciktiği, yetersiz kaldığı faciaya karşı, başta Diyarbakır, Mardin, Van olmak üzere bütün bölge belediyelerimiz yangına müdahale ederek ve halka yardım ulaştırarak seferber oldu. Belediye Eş Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Bileşen Partimiz DBP’nin Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, facianın yaşandığı köylerde halkla birlikte hem acıları paylaşıyor hem de yaraları sarmaya devam ediyor. Bu facia bir kez daha gösterdi ki yaşanan hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil. Depremde yoklar, yangında yoklar, sel felaketinde yoklar. Ancak bizim halkımızla birlikte her türlü felaketin üstesinden gelecek gücümüz var!

Dersim Gazetesi

Recent Posts

Dersim’de durdurulamayan göç kitap oluyor: Yazarlar katkı çağrısı yaptı

Günümüze doğru geldikçe her geçen gün nüfusu düşen, son yıllarda özellikle Kanada’ya olan göçten dolayı…

2 gün ago

Tülay Hatimoğulları: Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde katledilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret…

3 gün ago

TÜİK açıkladı: Yaşam süresi en uzun il 80,8 ile Dersim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,3…

3 gün ago

Almanya’da ayrımcılığa karşı çıktığı için işten atılan Dersimli profesör için imza kampanyası başlatıldı

1 Ağustos 2018’den bu yana Berlin’deki özel Akkon Üniversitesi’nde göç, katılım ve mülteciler konusunda dersler…

4 gün ago

Deprem uzmanı Demirtaş: Dersim depremi Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fayda gerçekleşti

Dersim’in Pülümür ilçesinde dün saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, 7 kilometre derinlikte…

4 gün ago

Dersim’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Dersim'in Pülümür ilçesinde, saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi…

5 gün ago