FEDAŞ grevdeki işçilerin, çalışan işçilere saldırdığını öne sürdü… İşçiler iddiaları reddetti: Üzerimize araç sürdüler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fırat Elektrik bünyesinde çalışan işçilerin grevi 16. günde devam ederken, şirket yetkileri çalışan işçilerin grev yapan işçiler tarafından darp edildiğini belirtti. Grevdeki işçiler ise darp olayının asılsız olduğunu ifade etti.

Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ) işçilerinin düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı başlattığı eylem 16’ıncı gününde de devam ediyor. Dün sabah saatlerinde Pülümür ilçesi girişinde şirket çalışanı ve yöneticilerinin olduğu grupla, grevdeki işçiler arasında arbede çıktı. Şirket yöneticilerinden 2 kişi darp edildiklerini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. İfade işlemlerinin ardından gözaltına alınan 4 işçi serbest bırakıldı.

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

FEDAŞ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şirket çalışanlarının saldırıya uğradığını belirterek, “unceli ilimizde 09.08.2023 tarihi itibariyle iş yavaşlatma, 16.08.2023 tarihi itibariyle de iş bırakma eylemine dönüşen ve 16 gündür devam eden faaliyetler iş süreçlerimizi olumsuz etkilemenin yanı sıra oluşan kesintilere dahi müdahale edilmemesiyle bölge halkının enerjisiz kalmasına neden olmuştur. Aynı zamanda toplumsal olaylara dönüşerek hem halkımıza hem de ekip arkadaşlarımıza zarar verecek boyuta ulaşmıştır. Son olarak 23.08.2023 tarihinde Tunceli ili Pülümür ilçesinde yaşanan elektrik kesintisine müdahale etmek için saat 10:00 civarlarında göreve çıkan ve aralarında il yöneticisi arkadaşlarımızın da bulunduğu ekiplerimize, uygunsuz eylemi yürütenler tarafından saldırıda bulunularak bölge halkının kesintisiz enerji alma hakkını engellemeye çalışmışlardır. Tunceli halkına kesintisiz hizmet sunma çabalarımızı engelleyen kişiler diyalogla yürütmeye çalıştığımız süreci, bir ileri boyuta taşıyarak fiziksel saldırı ile baltalamış ve bugüne kadar göstermiş olduğumuz iyi niyeti suiistimal etmişlerdir. Usulsüz ve kanun dışı faaliyetleri yürüten kişilerin ortaya attığı itham ve iddialar gerçek dışı olmakla birlikte süreçle ilgili hukuki işlemler başlatılmıştır. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki geride bıraktığımız 12 yılda, çalışma arkadaşlarımızın yanında, halkımıza en kaliteli hizmeti vermenin gayesi ve gayreti içerisinde olduk. Yüksek ve yenilikçi teknolojik yatırımlar ile enerji arzı kalitesini artırmayı hedefleyen Şirketimizin en değerli varlığı sahip olduğu insan kaynağıdır. İlk günden bugüne kadar insan odaklı çalışmalarımızı sürdürürken ekip arkadaşlarımızın fiziksel ve sosyal motivasyonunu yüksek tutmak en büyük önceliğimiz olmuştur. Şirketimizin temel amacı halkımızın kesintisiz ve kaliteli enerji alma hakkının korunması olup bu durumu engelleyen eylemlerin bir an önce sonlandırılması, hem çalışanlarımızın hem de halkımızın yararına olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

‘ŞİRKET, OLAYI YANLIŞ BİR ŞEKİLDE İFADE ETMİŞTİR’

Grevdeki işçiler ise konuyla ilgili açıklama yaparak, şirketin açıklamasını doğru olmadığını ifade etti. Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

“22.08.2023 salı günü müdür yardımcısı Mehmet Ertekin ve iki mühendis ile beraber Pülümür ilçesi Dağbek köyüne gitmiştir. Köylülerle konuşup elektrik kesintisinin işçiler tarafından yapıldığını müdahale edilmediğini bizzat köylülere söylemiştir. O sırada köylülerden kendisine buraya kadar gelip neden arızayı yapmadıkları sorulunca kendisinin yapamadığını söyleyip neden oraya gittiği konusunda tepki almıştır. Bunun üzerine konu ile ilgili 23.08.2023  tarihinde bizlerde bu konu ile ilgili köylülerin ve Pülümür ilçesinde yaşayan vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla arkadaşlarla beraber ilçeye giderken Kırmızı köprü mevkiinde halkı  bilgilendirmek amaçlı durulduğunda Fırat Aksa ya ait araçların bölgede olduğunu belirttiler. Aksa çalışanlarının yanına gidildiğinde bizleri gördükleri anda araçlara binip bizleri ezme pahasına olsa da üzerimize aracı sürüp uzaklaştılar. Kendimizi araçların altında kalmaktan zor kurtardık. Bu süreci kamuoyuna yanlış şekilde doğru olmayan ifadelerle bildirmişlerdir. Ayrıca Tunceli bölgesinde çalışmayan  elektrik şebekesine  ve bölgeye hakim olmayan diğer illerde çalışan isçileri elektrik kesinti yapmadan enerji altında çalıştırılmaya mecbur etmişlerdir. Bu süreçte il müdürüne,  müdür yardımcısına  ve bölge müdürüne bu tarz çalışmalarda bulunmamalarını defalarca sözlü olarak ifade ettik. Oluşacak can ve mal kayıplarından sorumlu olmadığımızı defalarca belirttik. Bizler acil durum teşkil eden arızalara ,cihaza bağlı Hastalara, kendi imkanlarımızla özel araçlarımızla müdahale etmekteyiz. Dün söylediklerini bugün inkar eden mudur yardımcısı Mehmet Ertekin bu süreci tıkayan ve olayları bu raddeye çıkaran kişidir. Tüm Tunceli halkına ve kamuoyuna duyurulur.”

FEDAŞ grevdeki işçilerin, çalışan işçilere saldırdığını öne sürdü… İşçiler iddiaları reddetti: Üzerimize araç sürdüler
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA