FEDAŞ’ta işten çıkarılan işçilerin sayısı 32’yi buldu: Çalışırken ölmek istemiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’de “Çalışırken ölmek istemiyoruz” diyerek greve çıktıkları için Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ) tarafından 32 işçinin işten çıkarılması protesto edildi.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., “insanca yaşayabilecek bir ücret” talebiyle grev yapan 17 işçiyi işten  atmasının ardından kısa bir zaman sonra geçtiğimiz gün 15 işçinin daha iş hakkına son verdi.

DİSK’e bağlı Enerji-Sen’in örgütlü olduğu Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.de (FEDAŞ) işçilerin başlattığı grev 37. gününde de devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 17 işçiyi tazminatsız bir şekilde işten atan FEDAŞ, dün de 15 işçiyi daha işten çıkardı. Toplamda işten çıkarılan işçi sayısı 32 olurken, DİSK’e bağlı Enerji-Sen Dersim Sanat Sokağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Vatandaşların yoğun destek verdiği basın açıklamasında işten çıkartılan enerji çalışanlarının işlerine geri alınmaları ve işçilerin haklarının verilmesi istendi.

“Tebligatlar yollayıp hepimizi işten çıkaracaklarını söylüyorlar”

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, “Bir müzakere masası istedik ve iki sefer görüşme gerçekleştirdik. İlk görüşmede 17 arkadaşımızı işten attılar, ikinci görüşmemizde ise 15 arkadaşımızı yine işten attılar. Şimdi buradan soruyoruz, bu sorunu çözmek isteyenler bizleri sürekli müzakere masasına davet edenler ne kadar samimi diye buradan hem Dersim halkına hem de enerji işçilerine bir kez daha soruyoruz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Enerji-Sen Dersim Sözcüsü Şahin Özmen ise, “38 günlük mücadelemizde şu ana kadar toplam 32 arkadaşımızı işten çıkardılar. Şimdi de tebligatlar yollayıp hepimizi işten çıkaracaklarını söylüyorlar. 125 işçiyi işten atıp 125 evi açlıkla yoklukla terbiye edecekler. Bizim yerimize dışarıdan taşeron işçi getirip çalıştıracaklarını söylüyorlar. Bizim birliğimizi dağıtmak için yaptıkları son oyun da bu oldu” diye konuştu.

“İşten çıkarılmalar devam ediyor”

İş çıkışları verilen enerji işçileri, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldıklarını belirterek mücadeleye devam edeceklerini söylüyor.

İşten çıkarılan işçilerden Volkan Uç, “Pülümür’de çalışanları darp ettiğimizden dolayı işimizden edildik. Oysa hakkımızda yapılan propagandaların asılsızlığını vatandaşlara anlatmak için arkadaşlarla oraya gittik. Orada sahada hiçbir çalışanın olmamasına rağmen, dışardan getirilen işçilerle beraber buradaki il müdür yardımcısı üzerimize araç sürdü ve bundan dolayı bir gerginlik yaşandı, bunun üzerine de karakola ifademizi verdik bu olay sonucunda ise şirketten bize iş feshimiz geldi” ifadesini kullandı.

Eren Pınar, “Yaşadığım geçim sıkıntısı ve işyerindeki mobbing uygulaması ve yaşam koşullarına yönelik şirket tarafından hiçbir talebimize dönüş sağlanmadı biz de çıkış bulamadığımız için böyle bir eyleme başvurduk. Buna başvurduk buna rağmen yine şirketten kurtulamadık. Arkadaşlarımızı belirledikleri maddelerden işten atıyorlar. Aç olduğumuz bu şirkette işten çıkarıldıktan sonra bile tekrar bizi açlığa mahkum ediyorlar. Bizi işten attıkları bu maddeyle işsizlik ödeneği ve tazminat hakkımızı da elimizden aldılar” dedi.

“Vatandaşlar, işten atılmalar yeni bir göçe neden olacak”

Dersim’de son dönemde yaşanan göç ile birlikte 32 kişinin daha işten çıkarılmasının yeni bir göç yaşanmasına neden olacağını belirten vatandaşlar, işten atılan çalışanların işlerine geri dönmesi için işçilerin eylemlerine desteği sürdüreceğini belirtiyor.

İşçilerin eylemine destek veren vatandaşlardan Cafer Yüksel, “Bu çocukları işten atmışlar, eğer işsiz kalırlarsa buradan kaçıp Almanya ve Kanada’ya gitmek zorunda kalacaklar, burada da insan kalmayacak. Bu insanların sesini duysunlar, yazık bu insanlara biz desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz onları yalnız bırakmayacağız nereye kadar sürerse sürsün” ifadesini kullandı.

FEDAŞ’ta işten çıkarılan işçilerin sayısı 32’yi buldu: Çalışırken ölmek istemiyoruz
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA