Ferhat Tunç: Kime şehit denileyeceğini mahkeme belirleyemez

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kobenê eylemleri sırasında yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan Ferhat Tunç hakim karşısına çıktı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılanan Tunç suçlamayı kabul etmedi.

Duruşmaya avukatı Ercan Kanar ile katılan Tunç hakkında düzenlenen iddianameyi dinledikten sonra savunmasını yaptı.  Tunç, “Beni en çok heyecanlandıran barışa el uzatmış olmamdı. Savaş tüm enerjimizi alıp götürüyor. Bir sanatçı olarak toplumsal sorunlara karşı duyarlı olmaya çalışıyorum. Ben bunun için Ferhat Tunç oldum. Bu toprakların geçmişinde yeterince kan ve gözyaşının aktı” dedi.

Tunç, “IŞİD’in kadınları kaçırıp pazarlarda satması, insanların başlarını koyunlar gibi kesen bir örgüte karşı kim sustu ki ben susayım.”Kime şehit denilip denilmeyeceğini mahkeme kararları belirleyecek değildir” şeklinde konuştu. Avukat Ercan Kanar ise ifade özgürlüğü kapsamında daha önce verilen kararları hatırlatarak, “Siyasal görüşler değişebilir; ama hukuki normlar değişemez” dedi.

İddia makamı ise mütalaasında esas hakkındaki mütalaasını sunmak için dosyanın kendilerine tebliğ edilmesini istedi. Mahkeme, duruşmayı 27 Mart 2018’e erteledi.

Cumhuriyet

Ferhat Tunç: Kime şehit denileyeceğini mahkeme belirleyemez
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA