1. Haberler
  2. Güncel
  3. İstanbul’da 8 Mart yasağı: Yollar trafiğe kapatıldı, ulaşım kısıtlandı

İstanbul’da 8 Mart yasağı: Yollar trafiğe kapatıldı, ulaşım kısıtlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlar hakları ve talepleri için sokağa çıkmaya hazırlanırken İstanbul Valiliğinden ise yasak kararı geldi. Kadınlar Taksim’de bu yıl 24.’sü düzenlenecek Feminist Gece Yürüyüşü kapsamında Taksim’de buluşma çağrısı yapmıştı. Valilik eyleme yasak getirirken toplu ulaşım hatlarına da kısıtlama getirdi.

Valiliğin kararının ardından ise kadınlar saat 19.30’da Sıraselviler Caddesi’nde buluşacaklarını duyurdu.

Eylem öncesi Taksim Meydanı adeta abluka altına alınırken Metro İstanbul sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saat 15.00 itibarıyla sefer kısıtlaması getirilen hatlara dair şu bilgiler aktarıldı:

“İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda 8 Mart Pazar günü saat 15.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar;

– M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim istasyonu ve

– ⁠F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır.

– ⁠Şişhane istasyonumuzun İstiklal Caddesi çıkışı yolcu kullanımına kapalı olacaktır. Yolcularımız istasyonun diğer giriş-çıkışlarını kullanabilirler.

Araçlarımız Taksim istasyonunda durmayarak seferine devam edecektir.”

KADIKÖY’DE BİRÇOK YOL TRAFİĞE KAPALI

8 Mart Kadın Platformu da bugün saat 13.00’te Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde yapılacak ‘Büyük Kadın Buluşması’ için çağrı yaptı.

Kadınların eylemi öncesi Valilik kararıyla, Kadıköy Söğütlüçeşme Caddesi Tramvay Yolu, Bahariye Caddesi Tramvay Yolu ve Albay Faik Sözdener Caddesi Tramvay Yolu trafiğe kapatılacak.