Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı: Depreme ortak akılla hazırlanacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurttaş ve esnaflara yönelik çağrıda bulunan Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, deprem öncesi ve sonrası neler yapılması gerektiği sorusunun Kahramanmaraş depreminin ardından bir kez daha gündeme geldiğini belirterek, olası bir deprem riskine karşı yapılması gerekenlerin hayati önem taşıdığını söyledi.

Belice, “Depremler, önlem alınmadığı zaman daha çok can ve mal kayıplarının oluşmasına neden oluyor. Uzmanlar da depremden önce yapılması gerekenleri her fırsatta dile getiriyorlar. Peki, ilimiz deprem riskine karşı deprem olmadan önce, yapılması gerekenleri yapmış mıdır, bunu hazır mıdır? Bu sorunun cevabı için ilimizin en büyük mesleki örgütü olan Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odamızı temsilen başkanlar düzeyinde duymuş olduğumuz bu sorumluluk gereği çalışmalarımızı valiliğimizi ve belediyemizi ziyaret ederek başlattık. Sayın valimiz ve sayın belediye başkanımızla yapmış olduğumuz değerlendirmelerde halkımız için yapılması gerekenleri devletin desteğiyle hayata geçirmek istiyoruz. Başta valilik, belediye, üniversite, Kızılay, TMMOB, AFAD, MUDAK, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, kurum ve kuruluşların katılacağı bir toplantının yapılmasını kararlaştırdık. Bu toplantıda alınacak kararların devlet ve vatandaşlarımızın işbirliğiyle hayata geçirilmesi için çalışacağız.

Çalışmalarımızı her aşamada halkımızla paylaşarak bilgilendireceğiz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, toplumun tüm kesimleriyle ortak akılla örnek il olmaya çalışacağız. Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gereken tüm hazırlıkları en üst düzeyde hayata geçireceğimize inanıyorum. Çünkü bu güç ve kararlılık bu halkta vardı. Biz buna inandığımız için yola çıktık” dedi.

Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı: Depreme ortak akılla hazırlanacağız
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA