Öz: Farklı seslere tahammül yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zer filminin gösterimi için Dersim’e gelen yönetmen Kazim Öz, TV10’un kapatılmasına ilişkin konuşurken “muhalif medya ve hatta ana akım medya bile ağır baskı altında” dedi.

1938’de askerlere verilen kız çocuklarının dramını anlatan Zer filmine ilişkin yaşadıklarını da anlatan  Yönetmen Kazım Öz PİRHA’nın sorularını yanıtladı.

“Barajlarla Dersim bitirilmek isteniyor”

Zer filmini çekmekteki amacının Dersim 38’in acılarını görünür kılmak olduğunu belirten Öz, son bölümde, suların altındaki hayat metaforu için ise bugünkü barajlara dikkat çekmek için bu sahneyi koyduğunu belirtti.

“Sansür var demek bile yasak”

“Anti-demokratik uygulamalar giderek artıyor” diyen Öz, filmde bazı sahnelerin sansüre uğradığını, sansüre uğrayan bölümü ise karartarak gösterime soktuklarını, ancak bu kez de karartma sahnelerinin yasaklandığını belirtti.

“Muhalif kanallara hayat hakkı yok”

TV10 başta olmak üzere muhalif kanalların kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna da yanıt veren Öz, “Sinema ve TV birbirine yakın kulvarlar, her ikisi de görselliği ön planda tutarak insana hayatı anlatıyor. Ancak, birçok alan gibi sinema ve basın da ağır baskılar altında. Muhalif medya ve hatta ana akım medya bile ağır baskılar altında ancak bu sürecin aşılması için mücadele etmek gerekir” dedi.

Öz: Farklı seslere tahammül yok
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA