Düzgün Baba Cemevi Başkanı Kırmızıçiçek’e 7,5 yıl hapis cezası… Alevi kurumları: Ceza Alevi toplumunadır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek’e verilen 7,5 yıllık hapis cezası protesto edildi. Düzgün Baba Cemevi’nde yapılan açıklamada, “Sinan Kırmıziçiçek’e verilen ceza Alevi inancına tahammülsüzlüğün ifadesidir. Verilen ceza ile Alevi toplumuna gözdağı verilmek istenmektedir” denildi.

Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek hakkında 2016 yılında ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla açılan davada verilen 7,5 yıl hapis cezası onandı. Kırmızıçiçek’e verilen 7,5 yıllık hapis cezası protesto edildi.

Düzgün Baba Cemevi’nde yapılan açıklamaya Sinan Kırmıziçiçek’in ailesi, Düzgün Baba Cemevi yöneticileri, DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, DEM Parti Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüsü Yüksel Mutlu, DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin. Dersim Baro Başkanı Fatma Kalsın, pirler ve analar ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Basın açıklamasını Düzgün Baba Cemevi Başkan Yardımcısı Musa Demirtaş, okudu.

“ALEVİ TOPLUMUNA GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENMEKTEDİR”

Alevi inancının siyasi iktidarlar tarafından baskı, ötekileştirme ve asimilasyon politikalarıyla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Musa Demirtaş, “Siyasi iktidarlar Alevi inancını soykırımdan geçirmek için her türlü çabayı göstermektedir. Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek’in haksız ve hukuksuz bir şekilde yargılandığı ve toplamda 7,5 yıl ceza verilen dosyası Yargıtay 3. Dairesi tarafından onanarak kesin hükme bağlanmıştır. Bizler haksız ve hukuksuz bir şekilde verilen bu cezayı kabul etmiyoruz. Sinan Kırmıziçiçek’e verilen ceza Alevi inancına tahammülsüzlüğün ifadesidir. Verilen ceza ile Alevi toplumuna gözdağı verilmek istenmektedir” dedi.

Kaynak: Pirha

Düzgün Baba Cemevi Başkanı Kırmızıçiçek’e 7,5 yıl hapis cezası… Alevi kurumları: Ceza Alevi toplumunadır
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA