Dersim’li Kadınlar: ‘Öz Savunmamızla Kendimizi Koruyacağız’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim Özgür Kadın Kongresi(KJA) öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Son dönemde bölgede ve Türkiye de yaşanan kadına yönelik şiddet, katliam ve tacizleri protesto ederek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kongresi(KJA)  öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Son dönemde bölgede ve Türkiye de yaşanan kadına yönelik şiddet, katliam ve tacizleri protesto ederek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yer altı Çarşısının üstünde yapılan açıklamaya Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun, Belediyemizin Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi çalışanları, Dersim Özgür Kadın Kongresi(KJA) üyeleri, ,siyasi parti ve sivil toplum kuruluşların kadın üyeleri bir araya gelerek, sık sık “ Jin Jiyan Azadi”,”Erkek öldürüyor devlet koruyor”sloganları atıldı.

 Basın açıklamasını okuyan KJA üyesi Azize Akoğlu, Isparta’nın Yalvaç ilçesinde Yalvaç İlçesi’ne bağlı Koruyaka Köyü’nde 29 Ağustos 2012 tarihinde, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini söylediği adamı öldürterek müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım’ın bir erkek adaletinin müebbet hapse mahkûmu olduğunu belirtti.

Öfkelerinin büyük olduğunu belirten Akoğlu,”Çünkü yaşadığımız ülkenin yazılı olmayan kanunları gereği işlediği cinayetin öz savunma olarak görülmemesi bir kenara, hiçbir hafifletici sebep dahi uygulanmaksızın en ağır şekilde cezalandırılması vicdanımızı yaralıyor günlerdir. Ve günlerdir kadınlar ‘erkek adalet değil gerçek adalet’ diye haykırıyor.”dedi.

Nevin Yıldırım’ın hikâyesi aslında Türkiye’de ki bütün kadınların Hikâyesi olduğunu söyleyen Akoğlu,” Dersim’de evinin odunluğunda boğularak öldürülen katili, erkek devletinin erkek Emniyet güçlerince bulunamayan / bulunmak istenmeyen Dilber Erkmen’in hikâyesidir. Yine Dersim’de eşi tarafından hunharca öldürülen Meral Timtik’in hikâyesidir. Bursa’da daha 17 yaşında hayatının baharında dünyaya veda eden Berivan Turga’nın hikâyesidir. Tek bir farkla Nevin kendini savunarak yani öz savunmasını kullanarak tecavüzcüsünü öldürdü. “dedi.

Erkek şiddetine artık boyun eğmeyeceklerini ifade eden, öz savunmamızı gerçekleştirerek kendimizi bugünden sonra daha güçlü koruyacaklarını belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından basın açıklaması alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.

Dersim’li Kadınlar: ‘Öz Savunmamızla Kendimizi Koruyacağız’
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA