Categories: GüncelKadın

Kadınlar alanlarda: Sokağa taşan kadın cinayetlerinde bıçak kemiğe dayandı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Edirnekapı semtinde protesto eylemi gerçekleştirdi. Her kesimden yüzlerce kadının katılım sağladığı eylemde, “Cezasızlığa son vereceğiz, tacizi, cinayeti durduracağız” pankartını açılarak, “Jin jiyan azadî”, “Bakanlık aç gözünü kadınlar burada öldürüldü”, “Hükümetiniz katildir”, “Şikayetçi olmayan kadınların sesiyiz”, “Sen ben biz birbirimizin çaresiyiz”, “Ya kardeşin olsaydı İkbal”, “Kadın direnişi kadına mirastır”, “Umutsuzluğa kapılırsan bu kalabalığı hatırla” dövizleri ile katledilen kadınların fotoğrafları taşındı.
Eylemde sık sık, “Failler cezasız kalmayacak”, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Kadınlar yaşasın 6284 uygulansın”, “Katil devlet hesap verecek”, “Failler cezasız kalmayacak”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganları atıldı.
Eylemde Genç Feministler Federasyonu adına söz alan Güneş Fadime Akşahin,  kadınların eril zihniyet sonucu katledildiğini söyledi. Akşahin, AKP- MHP iktidarının faillere cesaret verdiğini belirterek şunları ekledi:  “Bu topluma kadınlara adalet sarayı değil, kelimenin gerçek anlamıyla adalet gerek. Bu meydanlarda kaç kere buluştuk 6284’ü uygulayın dedik. Siz ne yaptınız koca bir hiç. Siz bu ülkenin kadınları için ne yaptınız kadınların haklarına saldırmaktan aile aile diye konuşmaktan başka hiçbir şey yapmadınız. Kimsenin bu saatten sonra sizin üzgün olmanıza da  ihtiyacı yok taziye mesajları göndermenize de gerek yok. Sizin esas göreviniz kadınların esas ihtiyacı olan şey 6284’ü şiddet ortaya çıkmadan önce uygulamaktır. Kadınlara lazım olan şey aile değil eşitliktir elbette.  İstanbul ilinde diğer illerde kadın cinayetleri ile ilgili eylemler yapıyoruz elbette öldürülen kadın kardeşlerimizin arkasından çok öfkeliyiz. Kimse vazgeçeceğimizi sanmasın ant olsun kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.
Ardından söz alan KCDP temsilcisi Nuran Karahan, Türkiye de her güne kadın katliamları haberleriyle uyandıklarını belirterek, “Gitmediğimiz ilçe, mahalle, sokak kalmadı” dedi. Emekçi Hareket Partisi Sözcüsü (EHP) Özge Akman ise “Bu ülkede adalet yok. Bu ülkede bakanlar yok.  Bu ülkede kadınlar için kadınları düşünen tek iktidar yetkilisi yok. Bunu herkes böyle bilecek. Bu coğrafyada korkunç düzeyde kadınlar öldürülüyor. Bu kadınlar doğal afetle ölmüyorlar bu kadınlar erkekler tarafından öldürülüyorlar. Biz bunu 2010 yılından bu yana anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Bu kadar yıl boyunca bu günün bakanları gibi nice bakanlar geldi geçti bir tanesi kadınlar için  bir adım atmadı. Biz kadınlar da durmadan bu coğrafyada mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
Dersim Gazetesi

Recent Posts

Zeynel Kete: Sempozyumlarla Dersim’e yeni kimlik inşası

16-17 Ekim tarihleri arasında Dersim’de “Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli” konulu bir sempozyum düzenleniyor. Düzenleyen kurumlara baktığımızda;…

20 saat ago

Yönetmen Kazım Öz’e “Zer” filmi davası

Kürt yönetmen Kazım Öz; hakkında açılmış yeni bir soruşturma için ifadeye çağrıldığını açıkladı. Sosyal medya…

22 saat ago

DEM Partili Kordu, Milli Eğitim Bakanı’na Munzur Üniversitesi rektörünü sordu: İddialar doğru mu?

DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu; Munzur Üniversitesi Rektörü'nün akademisyenlere sempozyuma katılma zorunluluğu getirmesini, Milli…

1 gün ago

Ahmet Türk: Kim Kürtleri kandıracağım, desteğini alacağım diye düşünüyorsa kaybeder

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin Halk TV'de gazetecilerin…

1 gün ago

Kadınlara sorduk: Kendinizi güvende hissediyor musunuz?

EMEL HALİS Bu soruya “Hayır hissetmiyorum” diye cevap veriyor Ayşegül ve sebebini şöyle anlatıyor: Çok…

2 gün ago

Bakırhan’dan Bahçeli’ye “Öcalan” yanıtı: Kapıları açın, ne dediğini hep beraber öğrenelim

Tuncer Bakırhan; MHP lideri Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a bugün yaptığı çağrıya dair yaptığı…

3 gün ago