Tunceli Valisi, 25 Kasım farkındalık yürüyüşüne katıldı ve açıkladı: Kentin sosyolojisi nedeniyle son 7 yılda ilimizde kadın cinayeti işlenmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’de ‘25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında farkındalık yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşün ardından, gökyüzüne balonlar bırakıldı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, son 7 yıl içerisinde kentte kadın cinayetinin olmadığını söyledi.

Tunceli Valiliği öncülüğünde, Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü tarafından; “25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında, kadınlara yönelik her türlü şiddete son vermek, bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleşti.

Hüseyin Güntaş Kütüphanesi’nde düzenlenen programa vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Hakan Duman, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Seyfettin Özdemir, kurum amirleri ve çok sayıda kadın katıldı.

‘KADES PROGRAMINI TELEFONLARIMIZA YÜKLEYELİM’

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu kadın katılımcılara çiçekler dağıttı. Daha sonra kadının toplumdaki değerinden bahsederek bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Tekbıyıkoğlu konuşmasında, “ İnsanın nefsi kendini düşündürür ama vicdanı başkasını düşündürür. Biz sadece vicdansız kalsaydık nefsimizi düşünseydik vahşi yaban hayatının belgesellerinden farkımız kalmazdı. Özellikle son 20 senede gerek sosyal yardım faaliyetleri olsun bir çok durum çeşitlendirildi. Eğer şiddet durumu olursa müracaat makamları genişletildi .İçişleri bakanlığımızın içerisinde kadına yönelik şiddetle ilgili birimler oluşturuldu. İllerimizde emniyetin içinde birimler açıldı. Alo 183 gibi telefon hattı kuruldu. Bunun yanında ben çok önemsiyorum, harika bir KADES adında uygulama geliştirildi. Yolda yürüyorsunuz, toplu taşıma kullanıyorsunuz. Sizin başınıza gelebilir, şahit olabilirsiniz bir kadına zulmü. Uygulamaya basınca birkaç dakika içinde kolluk orada olur. Kadınlarımız bu programı lütfen telefonlara yüklesinler” ifadelerine yer verildi.

SON 7 YILDA KADIN CİNAYETİ YOK

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, son 7 yılda kentte kadın cinayetinin olmadığını belirterek,  İl müdürlüğümüz etkin çalışıyoruz dedi şüphesiz öyle. Tunceli’de bu problemin az olması kentin sosyolojisinden kaynaklanıyor. İlimizde şiddet neredeyse yok denilecek kadar az diyelim. Kadın cinayeti sayımız 2016’dan itibaren sıfır. Sene başından bu yana 182 tane önleyici tedbir kararı uygulamışız. Elektronik kelepçede ilimizde 4 kişiye uygulanmış. Psikolojik destekte 8 kişiye verilmiş. Kadına yönelik şiddette de 3 bin 280 kişiye ulaşmışız. 15 binin üzerinde de broşür dağıtmışız” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, kütüphaneden kent çarşısına kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yer Altı Çarşısı’nda toplanıldı ve gökyüzüne balonlar bırakıldı.

Tunceli Valisi, 25 Kasım farkındalık yürüyüşüne katıldı ve açıkladı: Kentin sosyolojisi nedeniyle son 7 yılda ilimizde kadın cinayeti işlenmedi
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA