Bektaş Sariataş’tan yeni albüm: Nor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırmancki müziğin öne çıkan yeni isimlerinden biri olan Bektaş Sariataş’ın “Nor (İç Ses, s-Seda)” adlı albümü, Z Müzik etiketiyle dinleyicileriyle buluştu.

Dersim’in kadim Kırmanç kültürünün derinliğinden, ritüellerinden, büyülü güzelliğe sahip coğrafyasından dile ve sezgiye yansıyan renkliliği ezgilere çekmeyi başaran Sariataş, dinleyiciyi masalsı bir dilin sonsuz köklerine çekiyor.

Aranjörlüğünü Mehmet Ali Edis’in yaptığı albüm, yedisi Kırmancki, biri Türkçe olmak üzere sekiz eserden oluşuyor. Albümde yer alan klamların altısının sözü ve müziği Sariataş’a ait olmakla birlikte diğer iki eser ise anonim.

Albümdeki eserlerde Dersim’in yaşadığı makus tarihin asırlar boyu bellekten silinmeyecek acıları, travmaları ve ona rağmen onurlu bir şekilde dirençli durmanın ışıltısı, güneşin kılavuzluğu tematik bir bütünlükle ifade ediliyor.

Çok sesli enstrümantallerden şekillenmiş güçlü bir altyapısı olan albümde, Mix’te Sinan Demirtaş, Mastering’de Ali Ekber Kayış, keman ve viyolada Şaban Gölge, Aranjman-Tuşlu Çalgılar-Akustik-Basgitar-Lavta’da Mehmet Ali Edis gibi alanında önemli müzisyenlerin imzaları dikkat çekiyor.

Bektaş Sariataş’ın unutulmaya yüz tutan bir dilin derinliğiyle, insanın ruhunu dağların, ırmakların, gökyüzünün içsel yankısına çektiği “Nor” adlı albümü, Z Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini aldı.

Bektaş Sariataş’tan yeni albüm: Nor
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA