Dersim İttifakı, Pertek’te seçim bürosu açtı: Bu seçim sadece belediye seçimi değil, bir rejim seçimidir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim İttifakı, Pertek’te seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüsü Yüksel Mutlu, EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, SMF MYK Üyesi Mahir Gürz, eski Dersim Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, Pertek Belediye Başkan adayı Kenan Çetin, Dersim İttifakı bileşenleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Pertek’i 10 yıldır AKP ve burjuva muhalefetinin yönettiğini ifade eden EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, “Pertek’te geleneği güçlü olan bir partiyiz. 50 yılı aşkın bir süredir bu topraklarda demokrasi, barış ve sosyalizm mücadelesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde pratik olarak belediye yönetiminde olduk. On yıl boyunca belediyecilik yaptık, olumlu yaptığımız şeyler yanında, eksik kaldığımız taraflar da var. Bunlardan ders çıkararak hareket ediyoruz. Eksikliklerimizi görüp ama olumlu yanlarımızı da daha da büyüteceğimize söz veriyoruz. Belediyede, halkın en üst organ olarak karar verdiği bir yönetim kurmaya çalışacağız” dedi.

“YENİ BİR YEREL YÖNETİM MODELİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

AKP-MHP hükümetinin bu ülkeye kan kusturduğunu belirten DEM Parti Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüsü Yüksel Mutlu, “Bu hükümet Kürt sorununu ve Alevi meselesini çözmüyor. Kendi Alevisini ve Kürdünü yaratmaya çalışıyor. 31 Mart’ta gireceğimiz bu seçim aslında sadece bir yerel yönetim, sadece bir belediye başkanlığı seçimi değildir. Bu seçim bundan önceki tüm seçimleri aşan bir rejim seçimidir. Ya biz bu seçimde gerçekten demokrasiyi seçeceğiz ya da uzun yıllar faşizme teslim olacak bu ülke. Halkın kendini ifade ettiği demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü sorunlarımıza çözüm bulmayı hedef koyan yeni bir yerel yönetim modeli açığa çıkartacağız” diye belirtti.

YEREL YÖNETİMLERDE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Pertek’in emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin önemli merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan SMF MYK Üyesi Mahir Gürz, “Dersim, genel toplumsal mücadelenin bir parçası olarak emek, demokrasi ve özgürlük güçlerinin önemli bir deneyiminin de olduğu bir kent. Dolayısıyla deneyimlerimizi, eksiklerimizi, hatalarımızı görerek yerel yönetimlere daha güçlü bir biçimde görev ve sorumluluk alacağız” diye ifade etti.

“GERÇEK ANLAMDA YOKSULU GÖZETECEĞİZ”

İnsanlara ucuz konut imkânı yaratacaklarını dile getiren Pertek Belediye Başkan adayı Kenan Çetin, “Kadın kooperatifimizle çalışma içerisinde olacağız, feribotta stantlar açacağız. İttifak güçlerimizle bir mekanizma oluşturduk, işçi alımlarında halka gideceğiz. Gerçek anlamda yoksulu gözeteceğiz” diye konuştu.

Dersim İttifakı, Pertek’te seçim bürosu açtı: Bu seçim sadece belediye seçimi değil, bir rejim seçimidir
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA