Karakoçan’da Yeşil Sol Parti’den coşkulu miting: Tarih yazmaya geliyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti’nin Karakoçan mitinginde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, AKP iktidarına seslenerek, “Bu halk size kaybettirmeyi tattıracak, bunu 15 Mayıs’ta göreceksiniz” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, “Halkın güçlü iradesiyle yaşamı değiştireceğiz” şiarıyla seçim mitingi düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekten mitinge Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, milletvekili adayları Savaş Erdoğan, Nurşat Yeşil, Hadi Konar, Sultan Yaray ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Miting öncesi yüzlerce araçla seçim aracı önlüğünde konvoy oluşturuldu. Konvoy süresince caddedeki araçlar kornalarıyla, çevredeki yurttaşlar da zafer işaretleriyle konvoydakileri selamladı. Kadınlar alana yöresel kıyafetleriyle akın ederken, alanda sık sık “jin, jiyan, azadî” sloganı yükseldi.
‘TARİH YAZMAYA GELİYORUZ’
Mitingde ilk olarak söz alan vekil adayı Savaş Erdoğan, Kürtçe halkı selamlayarak, “En tepedekine hesap sormaya geliyoruz. Aramıza konulan bariyerleri kaldıracağız. Bu devletin başına halk gelecek, siz geleceksiniz, biz geleceğiz. Elazığ’da tarih yazmaya ihtiyaç var, tarih yazmaya geliyoruz. Sevgili Karakoçanlar, bizler buradayız, biz devralacağız. Siyasete gölge düşürenler, hesap sormaya geliyoruz. Haberiniz olsun halk hesap sormaya geliyor. Demirtaş’ın Baluken’in yükünü almaya geldim. Hep birlikte kazanacağız. Şimdiden halaylara durmaya başlayın. Bize diyorlar ki ‘muhalefet gelirse ne olur’ camiler kapatılır diyorlar. Kürt halkı kadar dine bağımlı kimse yok, biz geldiğimizde gençlik işsiz kalmayacak, dili özgürleştirmeye geliyoruz. 15 yıldır gazetecilik yapıyorum, yıllardır halkın sorunlarını yazdık şimdi de Meclis’e taşımaya geliyoruz. Serkeftin” dedi.
‘YENİLDİLER’
Mitingde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, “Mazlum Doğan’ın arkadaşları hepiniz hoş geldiniz, duruşunuz Mazlum Doğan’ın duruşudur. Günlerdir seçim çalışması yürütüyoruz, Kurdistan ve Türkiye’nin dört bir yanında seçim bürosu açıyoruz, her yerde bu büyük coşku ve kararlı duruşla karşılaşıyoruz. Bu nedenle bize barikat kurmaya çalışıyorlar ama bilsinler ki onların zihniyeti barikatlıdır, biz özgürüz. Hiçbir barikat bizi durduramadı, bu korku onların gidişine sebep olacak. Her bijî size. Tam da bundan dolayı Amed’te bir operasyon gerçekleştirdi. Seçim çalışması yürüten yaklaşık 200 arkadaşımız gözaltına alındı. Onlar biliyor ki yenilmişler, kaybetmişler bu nedenle yargının sopasını devreye koydular.
HALK SİZE KAYBETTİRECEK
Şimdiye kadar hiçbir siyasi operasyonuz ve darbeniz karşında bu halk geri adım atmadı, diz çökmedi, bundan sonra da atmaz. 21 ilde yürütülen bu darbe girişimiyle seçim çalışmasını yürütüyorlar. Bu halk size kaybettirmeyi tattıracak, bunu 15 Mayıs’ta göreceksiniz. Kürt halkı her zaman ekolojik, kadın mücadelesini her koşulda yürüttü ama bugün kamuoyuna ve siyasi partilere bir rol düşüyor, Karakoçan’da sesleniyoruz, eğer birlikte durmazsak bu faşizm hepimizin kapısını çalar” diye belirtti.
Tutuklu siyasetçilere değinen Aydeniz, “Karakoçan’ın bağrından çıkmış bir sürü siyasetçi arkadaşımız var, Demirtaş, Kışanak var, onlar için, özgürlükleri için mührü basacağız” dedi.
‘KADINLARLA ÜRETECEĞİZ’
Ülkedeki ekonomik krize dikkati çeken Aydeniz, “Onların çocukları Amerika’da gemi ticaretleri yaparken, bizim gençlerimiz üniversite mezunu olmalarına rağmen sınır kapılarında ölümle karşı karşıya, her bir genç özgür yaşasın diye Yeşil Sol geliyor. Bu iktidar halka, kadınlara, emekçilere yoksulluktan başka bir şey vermedi. Karakoçan’ın tarımı yok edilmek isteniyor. Milli diye diye bizi yurtdışına mecbur bıraktılar. Biz geldikten sonra Karakoçan’ın Dersim’in bütün bölgenin üreticileri kendi topraklarında çalışması için mücadeleyi yükselteceğiz. Bizler bu ölüm ve yoksulluğa karşı mücadelemizle çözüm üreteceğiz. Halkla, kadınlarla ve üreticilerle çözüm üreteceğiz. Buradayız burada olmaya devam edeceğiz” diye belirtti.
Savaş ve tecride de değinen Aydeniz, şöyle devam etti: “Bu iktidar baskı ve operasyonlarıyla bir taraftan savaşı arttırıyor diğer taraftan tecridi derinleştirerek bizleri tecrit altında tutmaya çalışıyor. En büyük korkusu Kürt halkının mücadelesidir. Kürt sorunu diye bir sorun yok, Türkiye’nin demokratikleşmeme sorunu var. Demokratik çözüm için siyasi aktörleriyle Meclis’te çözmeye adayız. Tecrit ile Türkiye’yi açık cezaevine dönüştürmeye çalışıyorlar. Cezaevleri ölüm ve işkencehaneye dönüştü. Yeşil Sol’a verilen her bir oy zindanların tecridin kırılmasının önünü açacak. Her birimiz sandığa gidecek ve Yeşil Sol’a oy vereceğiz. Yeşil Sol’u her yerde anlatacağız.”
KİRLİ İTTİFAKLARI BOŞUNA 
Aydeniz, devamında sözlerini şöyle tamamladı: “Günlerdir yaptığımız seçim çalışmaları önümüzde baharların olduğunu gösteriyor. Bu devletin yüz yıldır kurduğu en büyük baskı dilimiz üzerindeki baskıdır. Özellikle Zaza dilimiz bitmekle karşı karşıya. Kürtçenin ve diğer bütün dillerin resmî dil olması için Yeşil Sol geliyor, çünkü dil bir halkın geleceği ve varlığıdır. Anadil baskıları için mücadelemizi yükselteceğiz. Bu duruşunuz oldukça iktidarların bütün kurduğu ittifaklar kaybetmeye mahkumdur. Onlar kirli ittifaklar kurmaya devam etsin bizler Emek ve Demokrasi İttifakı ile özgürlüğe geliyoruz.
BAŞARAN BİZ OLACAĞIZ
Oylarımızı kullanıp eve gitmeyeceğiz, çünkü bu iktidarın hırsızlıklarını çok iyi biliyoruz sonuna kadar oylarımıza sahip çalacağız, 15 Mayıs sabahı demokratik cumhuriyetin inşasına hazır mıyız? 15 Mayıs günü bunu kuracak olan Elazığ olacak, buradan da Meclise Yeşil Sol göndereceğiz, başaran biz olacağız. Hiçbir iktidar bu halkın karşısına geçemez.”
Konuşmaların ardından sanatçı Kadir Çat sahne aldı. Miting Çat’ın seslendirdiği şarkılar ve halaylarla son buldu.

Karakoçan’da Yeşil Sol Parti’den coşkulu miting: Tarih yazmaya geliyoruz
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA