CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in, Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla düzenlenen eylemlere katıldığı gerekçesiyle savcılık tarafından ifadeye çağrıldığını açıkladı.
Başarır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada duruma sert tepki göstererek, “Utanma duygusunu yitirmiş bir iktidar; faşist, cuntacı ve dikta yönetimle karşı karşıya ülkemiz!” sözlerini kullandı.
Erdem’in, 2023 yerel seçimleri sonrası İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı ülke genelinde düzenlenen protestolara katılması nedeniyle ifadeye çağrıldığını belirten Başarır, “Zonguldak Belediye Başkanımız; Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşın tüm ülkenin ortaya koyduğu eylemlere katıldığı için savcılık ifadeye çağırdı. Yırtıp atıyoruz bu soruşturmaları!” dedi.
Başarır’ın açıklaması, CHP’nin İmamoğlu’na yönelik yargı süreçlerine karşı gösterdiği tepkinin bir parçası olarak değerlendirilirken, iktidarın muhalefet üzerindeki baskısının da yeniden gündeme taşınmasına neden oldu.