Dersim Timaş sakinleri: Evlerimiz her an başımıza yıkılabilir, artan kiralar nedeniyle çıkamıyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim merkez Atatürk Mahallesi Timaş bölgesinde yer alan binalar depreme dayanıksızlıkları sebebiyle yıkılıyor. 17 konuttan yalnızca 4’üne yıkım kararı verildi. Ancak şu ana kadar sadece 3’ü yıkıldı. Kalan konutlarda yaşayan yurttaşlar ise tedirgin ve deprem korkusuyla yaşamak istemiyor, sağlıklı bir barınma hakkı için destek bekliyor. Yurttaşlar bugün seslerini duyurmak adına ellerinde “Deprem değil, bina öldürür”, “Barınma istiyoruz” dövizleriyle açıklama yaptı.

“HER GÜN TEDİRGİNLİK YAŞIYORUZ”

Timaş sakinleri adına açıklamayı yapan Dilek Çetin, oturdukları evlerin kentin en eski evleri olduğunu dile getirdi. Beklenen depreme dikkat çeken Çetin, “Bu konuda çok tedirginiz, evlerimizde huzursuzuz. Artan kiralardan, ev bulamama sıkıntısından evlerimizden ayrılamıyoruz. Zor şartlarda ve korkuyla yaşıyoruz. Büyük bir deprem bekleniyor ve binalarımızın çürük olduğunu bile bile her gün çocuklarımızla birlikte bu tedirginliği yaşıyoruz” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE ADIM ATILMALI”

“Deprem değil bina öldürür” diyen Çetin, yetkililere seslenerek şöyle konuştu: “Bu konunun kulak arkası edilmesini istemiyoruz. Devlet yetkililerinden destek bekliyoruz. Bir an önce adım atılmalı, iş işten geçtikten sonra duyulacak pişmanlığın kimseye faydası yok” dedi.

Semt sakinleri açıklamanın ardından Valilikle bir görüşmeye geçti. Timaş sakinleri Vali yardımcısıyla yaptıkları görüşmede sorunlarını dile getirdi. Vali yardımcısı Ertuğrul Aslan, semt sakinlerinin isteklerinin önemli olduğunu, önümüzdeki günlerde Çevre Şehircilik Bakanlığı ile yapacakları görüşmede bu durumu da ileteceklerini belirtti.

Dersim Timaş sakinleri: Evlerimiz her an başımıza yıkılabilir, artan kiralar nedeniyle çıkamıyoruz
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA