Depremzedeler Dersim’e geldi: Yurda yerleştirildiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli ve 10 ilde şu ana kadar 25 bine yakın yurttaşın hayatını kaybetmesine, 80 bini aşkın kişinin de yaralanmasına neden olan deprem sonrası yurttaşların çeşitli illerde oluşturulan konteyner ve çadırlara yerleştirmeleri sürüyor. Bazı vatandaşlar ise farklı illere gitmeye başladı. Dersim merkezdeki öğrenci yurtları da depremzedelerin kullanımına açılırken, şu ana kadar 60 kişinin Dersim’ geldiği öğrenildi.

Aktuluk Mahallesindeki Ehlibeyt Kız Öğrenci Yurdu A Blok’a yerleştirilmeye başlanan depremden etkilenen aileler için vatandaşlar da yardım sunmaya başladı

Moğultay Mahallesi Tepebaşında bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Gençlik Merkezinde toplanan malzemelerin yurda yerleştirilenlere dağıtıldığı öğrendi.

Ulaşım sorunu konusunda belediyeye çağrı yapan yurt yetkilileri, buraya belediyenin ücretsiz araç tahsis etmesini istiyor. İl merkezine gelmek isteyen depremzedelerin yurda araç gelmemesi nedeniyle zorlandığı aktarılırken, yine bir ambulans ve personel bulundurulmasının önemini aktarıldı.

 

Depremzedeler Dersim’e geldi: Yurda yerleştirildiler
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA