Dersim’de ÇEDES protestosu: Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Dersim Şubesi ve Dersim Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ÇEDES projesini protesto ederek Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı Eğitim-Sen Dersim Şube Başkanı Hüseyin Kasun okudu. Açıklamada, ‘Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz’, ‘Manevi danışmanlık ve ÇEDES’e hayır’ dövizleri de açıldı.

“ÇEDES PROJESİ LAİK-BİLİMSEL EĞİTİM ANLAYIŞINA AYKIRIDIR”

Dini ve manevi değerleri merkeze alan ÇEDES Projesinin laik-bilimsel eğitim anlayışına ve eğitim bilimlerine aykırı bir çerçevede hazırlanıp uygulanmaya başladığını vurgulayan Hüseyin Kasun, “Bu proje, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı il müftülükleri aracılığıyla okullara öğrencilerin sözde ‘manevi gelişimini desteklemek’ amacıyla ‘manevi danışman’ görevlendirmelerinin önünü açmaktadır. Bu bağlamda pedagojik eğitimi bulunmayan vaiz, imam hatip, Kur’an kursu öğreticileri, İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere çeşitli illerde görevlendirilmeye başlanmıştır” dedi.

“ÇEDES PROJESİ İKTİTDARIN EĞİTİM SİSTEMİNİ BİÇİMLENDİRMEYE YÖNELİK SON ÖRNEĞİDİR”

Eğitimin bütün kademelerinde eğitimin niteliğini yükseltmek için somut adımların atılması gerektiğini belirten Kasun, “Ancak MEB, bugüne kadar yaptığı gibi, din ve inanç alanı gibi son derece hassas bir konuda “tek din, tek mezhep” yaklaşımıyla hareket ederek okullarda öğrencilere dini ve manevi değerleri aktarmayı kendisine görev edinmiştir. ÇEDES Projesi iktidarın eğitim sistemini siyasal-ideolojik çizgisi ve dini-kültürel ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirme hedefinin son örneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğrencilerin inancı ya da kimliği nedeniyle ötekileştirilmesine ve ayrımcı uygulamalarla karşı karşıya kalmasına neden olacak her türlü girişime son verilmelidir” diye konuştu.

Dersim’de ÇEDES protestosu: Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA