Dersimli iş insanı kardeşler, 32 yıl önce kaybettikleri babalarının adına kütüphane yaptırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

32 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Hüseyin Güntaş adına çocukları 5 bin metrekarelik alana modern çok amaçlı kütüphane ve konferans salonu yaptırdı. Güntaş kardeşler, daha öncede anneleri Elif Güntaş adına okul yaptırmıştı.

1936 yılında merkeze bağlı Pilvank köyünde dünyayı gözlerini açan Hüseyin Güntaş, dönemin ağır koşullarına rağmen ilkokulu okudu. Çocuk yaşta başladığı çalışma hayatını 1962 yılında kurduğu işletme ile sürdürdü. Yaşamı boyunca elde ettiği mesleki başarıların yanında yardımlaşma ve dayanışmayı daima esas aldı. Yardımlaşma özelliği ve memleketine olan bağlılığından dolayı bölge insanı tarafından sürekli takdir edilir ve sevilirdi. 15 Nisan 1991 tarihinde elim bir trafik kazasında eşi Elif Güntaş ile birlikte yaşamını yitirdi.

Çocukları Kazım ve Erdal Güntaş ise ailelerinden gelen dayanışma kültürünü ve memleketlerine olan sevdalarını devam ettirdi. ’90’lı yıllarda boşaltılan köylerine 2002 yılında köylere geri dönüş desteğiyle valilikle birlikte 30 ev inşa ettirdiler.

Güntaş kardeşler, dönemin ağır şartlarından dolayı sadece 2 ay okula gidebilen ve günlük gazetelerden okuma ile yazmayı öğrenebilen anneleri Elif Güntaş adına 2014 yılında merkez Atatürk Mahallesi’nde 16 derslikten oluşan bir okul yaptırdı.

Hüseyin Güntaş’ın insan sevgisi ve memleketine olan tutkusu, çocuklarının ‘Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu’ düşüncesini hayata geçirmesine ışık tuttu. Bir süre önce yapımına başlanan kütüphane bugün itibariyle tamamlanma noktasına geldi.

5 bin metrekarelik alana sahip kütüphane ve konferans salonunda, bölgede ilk kez görünebilecek çeşitli teknolojiler kullanıldı. Modern yapıya sahip kütüphanede, 335 kişilik oturma alanına sahip konferans salonu, teknoloji odası, hizmet odaları, sessiz alan, sosyal alanlar, 10 binin üstünde kitap kapasitesi bulunan kütüphane, 50 bin kapasiteli kitap deposu ve kadın çalışma alanı bulunuyor.

250 kişinin ders çalışabileceği kütüphane Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 1 ay içerisinde vatandaşların hizmetine açılacak.

Dersimli iş insanı kardeşler, 32 yıl önce kaybettikleri babalarının adına kütüphane yaptırdı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA