Av. Barış Yıldırım: Resmi Gazete’de yayınlanan alan Munzur ve Pülümür vadilerini içermiyor, mücadelemiz devam edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DERSİM GAZETESİ / ÖZEL HABER

 

Resmi Gazete’de yayınlanan ve Munzur ile Pülümür Vadilerinin kesin korunacak hassas alan ilan edildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Dersim Gazetesi’ne konuşan Av. Barış Yıldırım; alınan kararın Munzur ve Pülümür vadileriyle ilgili olmadığını, vadilerin üst kesimindeki dağlık kesimleri içerdiğini belirtti.

30 Nisan 2022’de dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın Dersim’e geldiğini ve Munzur-Pülümür Vadilerinin koruma altına alınacağını söylediğini hatırlatan Yıldırım; ancak bunun henüz gerçekleşmediğini, koruma kararı alınan bölgelerin koordinatlarının tüm vadileri kapsamadığını söyledi.

Dün yayınlanan kararın 6 bin hektarlık ve çoğu dağlık alan olan bölgelerle ilgili bir karar olduğunu dile getiren Av. Yıldırım; kamuoyunda yaratılan algının aksine, Dersim’de maden projelerinin devam ettiğini hatırlattı.

Munzur ve Pülümür vadilerinin SİT alanları olduğunu da anımsatan Yıldırım; kararın kamuoyunda sanıldığının aksine Dersim halkını rahatlatmaması gerektiğini vurgulayarak “Bizim madenlere karşı hukuki mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. hot air balloon cappadocia tours

Av. Barış Yıldırım: Resmi Gazete’de yayınlanan alan Munzur ve Pülümür vadilerini içermiyor, mücadelemiz devam edecek
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA