Dersim’de çöp sorunu çözülüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun yıllar Dersim merkez ve ilçelerde çöpler, açık araziye döküldüğü için hem sağlık problemine hem de çevre kirliliğine sebebiyet veriyordu. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, en geç bir yıl içinde katı atık projesinin hayata geçeceğini söyledi.

Bu sorunun nihai olarak çözümü için ilk kez 2011 yılında dönemin HDP’li Belediye Eşbaşkanı Edibe Şahin tarafından bir proje geliştirildi. Proje, Dersim belediyeler birliği fikriyatı ile başladı. Dersim belediyeler birliği çağrısı karşılık görünce il ve ilçelerin çöpleri için yapılacak ortak proje konusunda bir anlaşmaya varıldı.

Dersim Merkez, Ovacık, Hozat, Nazmiye, Mazgirt ve Pülümür belediyeleri Çöp katı atık ve bertaraf tesisi konusunda anlaştı ve Avrupa fonlarına birlikte başvuru yaptı. Proje ilgili fonlardan onay alınmasına rağmen; bürokratik engeller ve kayyum dönemi süresince yaşananlar projenin durmasına neden oldu.

Bilgisine başvurduğumuz Ovacık belediye başkanı Mustafa Sarıgül proje zamanında hayata geçmediği için zaman aşımı dolayısıyla bazı işlemlerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini, örneğin bunlardan birinin yeni ÇED raporu olduğunu söyledi. Sarıgül ayrıca; ”Bu işlemler tamamlandığında Avrupa dış ilişkiler müdürlüğüne yeniden müracaat edilecek. En geç bir yıl içinde katı atık projemiz hayata geçmiş olacaktır. Ayrıca katı atık tesisi dışında ilçelerde çöp istasyonları kurulacak ve köyler dahil toplanan çöpler katı atık tesisine geri dönüşüm için nakledilecek.” dedi.

Pertek ve Çemişgezek ilçelerinin çöpleri ise Elâzığ’da bulunan bir firma tarafından satın alınıyor.

Dersim’de çöp sorunu çözülüyor
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA