Pülümür’de bu köylere RES kurulacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Tunceli İl Müdürlüğü tarafından Çevresel Etki Değerlendirme toplantısı için çağrı yapıldı. Çağrının, Pülümür’ün Dağyolu, Közlüce, Hacılı, Göcenek ve Süleymanuşağı köylerine Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulumu için yapıldığı öğrenildi.

ÇED TOPLANTISI NE ZAMAN?

RES projesiyle ilgili toplantının Pülümür Belediyesi Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi Konferans Salonu’nda 21 Aralık Perşembe günü saat 11:00’de yapılacağı öğrenildi.

PROJE KİME AİT?

Projeyi hayata geçirecek firma Mina Marble Mermer Maden Ticaret A.Ş. Söz konusu firmanın birçok şehirde madencilik faaliyeti bulunuyor. Mina Marble Mermer, aynı zamanda Kars’ta Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) projesini de hayata geçirmek istiyor.

RES’İN ZARARLARI NELERDİR?

Son on yılda Rüzgar Enerji Santralleri (RES) kurulumu 93 kat artan Türkiye’de RES’lerin çevresel ve sağlık sorunları büyük oranda göz ardı ediliyor. Kulak çınlaması, baş dönmesi atakları, dengesizlik, çarpıntı, bulantı, asabiyet… RES’lerin gürültü, düşük frekanslı ses ve gölge etkileri nedeniyle meydana gelen ve “Rüzgar türbini Sendromu” olarak adlandırılan sağlık sorunlarından bazıları. Ağaç kesimleri, arazi betonlaşması, ekosistem tahribatı gibi birçok çevresel etken de işin diğer yönü. Pek çok ülke, özellikle bu sağlık etkilerinin meydana gelmesinin engellenmesi için RES’lerin yaşam alanlarından uzaklıklarına (Setback) ilişkin yasal düzenleme yapıyor.

 

Pülümür’de bu köylere RES kurulacak
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA