Beraat etmişti: Yılmaz Çelik yeniden yargılanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Örgüt üyeliği iddiasıyla Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanatçı Yılmaz Çelik hakkında daha önce beraat kararı verilmişti. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi tarafından beraat kararının bozulması nedeniyle Çelik, yeniden Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmayı sanatçılar Metin Kahraman, Yılmazcan Şare, Umut Altınçağ, Raber Diler, Hüseyin Türküdenizi, İsviçre Konsolosluğu’ndan Ronald Brun ve gazeteciler de izledi. Av. Kenan Çetin ve Av. İnayet Aksu da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanatçı Yılmaz Çelik, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, kendisinin sanatçı olduğunu, halk müziğine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Duruşmada söz alan Avukat İnayet Aksu, 2002-2018 yılları arasında MKP üyeliği iddiasıyla 850 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 250 kişi hakkında örgüt üyeliği nedeniyle dava açıldığını, 100 kişinin ise hüküm aldığını belirtti.

Bu verilerin polis raporunda yer aldığını belirten Aksu, polisin algısındaki “örgüt üyeliği” ile bağımsız yargının algısındaki “örgüt üyeliği” tanımlamasının farklı olması gerektiğinin altını çizdi.

Sanatçı Çelik’e açılan kamu davasının tutarsız itirafçı beyanlarına dayandırılarak açıldığını belirten Aksu, ifadeyi veren A.O.’nun müebbet hapis cezasına çarptırıldığını ve bu cezayı hafifletmek için 210 kişinin ismini verdiğini dile getirdi.

1 saat 35 dakikalık sorguda 210 kişinin isminin verilmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirten Aksu, Yılmaz Çelik’in derlemeler yaptığı için köylerde gezdiğini, bu nedenle de mevcut HTS kayıtlarının olağan olduğunu belirtti.

Savcı, dosyaya ilişkin mütalaasında Yılmaz Çelik’in “örgüte bilerek ve isteyerek yardım yataklık” yaptığı gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, ek savunmaların yapılması için 25 Şubat tarihine ertelendi.

Beraat etmişti: Yılmaz Çelik yeniden yargılanıyor
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA