Demokratik Alevi Derneği yaz pikniğinde buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Demokratik Aleviler Derneği DAD, Gazi Mahallesi Kent Ormanında gerçekleşen yaz pikniğinde buluştu. Piknikte sanatçı Ferhat Tunç da sahne aldı.
Sunuculuğunu Nesimi Aday’ın yaptığı etkinlikte birçok kurum başkanı, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ve sanatçılar hazır bulundu.
Pikniğe misafir olarak katılan sanatçı Ferhat Tunç, mevcut iktidarın uygulamalarını “Faşizm”  olarak değerlendiren bir konuşma yaptı:
“35 yıllık sanat hayatımda, barış özgürlük ve demokrasi mücadelesi verdim sizinle birlikte. Ben üç yıl öncesine kadar, barışın dokunulur olduğuna inanıyordum. Şimdi tüm değerlerimizi elimizden almaya çalışıyorlar. Biz elbette değerlerimizi koruyacak ve kazanacağız. Ülkede yaşayan hiç kimsenin arzulamadığı bir karanlık tabloyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek başladığı konuşmasında Ferhat Tunç, “Birkaç yıl öncesine kadar bu ülkede Barış’a dokunulacak kadar yakındık. Bu ülkede Barışa bu denli yakınlaşmış olmak büyük bir başarıydı, büyük kazanımdı. Yok etmeye çalıştıkları aslında bu ülkede yaşayan milyonların gelecek umududur. Bunun için üzülüyoruz ve öfkeleniyoruz ama umutsuzluğa yer vermeyeceğiz hayatımızda. Yeniden güçlerimizi birleştirerek ve pekiştirerek mücadele edeceğiz ve emin olun er ya da geç kazanacak olan bizler olacağız”
Her iktidar döneminde olduğu gibi bugün de Alevilerin mevcut zihniyetin hedefi haline geldiğini belirten sanatçı, birlik ve dayanışma mesajını verdiği konuşmasına şu şekilde devam etti: “ Sadece Kürtleri değil, Alevileri de hedef haline getiren bir politika izliyorlar. Değerlerimizi bu tekçi zihniyete feda edecek kadar onursuz değiliz. Kimliksiz ve İnançsız değiliz ve bu değerlerimizi korumak için elbette direneceğiz. Alevi toplumu kendisine yönelen faşizm karşısında örgütlenmeli ve güçlerini birleştirmelidir.
AKP iktidarının faşist bir iktidar olduğunu belirten Tunç, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da unutmadı:  ”Selahattin Demirtaş başta olmak üzere birçok siyasetçi ve Milletvekillerin rehin. Bugün burada sizinleyim yarın arzulanmadık bir başka yerde olabilirim. Bu durumdan umutsuzluk yerine umut yaratmak ustalık ister. Sevgili Selahattin Demirtaş gibi mesela. Tutulduğu o küçük hücresini bir sanat atölyesine dönüşmeyi başarmak büyük iştir. Bu direnmektir ve umutsuzluğa, tutsaklığa asla teslim olmamaktır” dedi.
Sanatçı daha sonra art arda seslendirdiği eserleriyle pikniğe katılan insanlara unutulmaz bir gün yaşattı.

Demokratik Alevi Derneği yaz pikniğinde buluştu
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA