Dersim Belediye Meclisi karar verdi: Munzur Festivali 3-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim Belediyesi Meclisi’nin nisan ayı toplantısının gündemini Munzur Kültür ve Doğa Festivali oluşturdu.

Meclis toplantısında Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin yapılması yada yapılmamasına ilişkin tartışma yürütüldü ve oy çokluğuyla festivalin yapılmasına karar verildi. Kararın aleyhine tek üye veren kişi, EMEP temsilcisi oldu.

FESTİVALİN İPTAL KARARI ELEŞTİRİLDİ

Toplantıda konuşan ve festivalin yapılmasını kent için olumlu bulduğunu ifade eden CHP’li Meclis Üyesi Şükrü Kılıç, “Ancak biz burada belediye meclisi olarak festivalin yapılması doğrultusunda karar alıyoruz, daha sonra festivalin iptal kararı alınırken ne belediye meclisine bilgi veriliyor ne de belediye meclis üyeleri sürece dahil ediliyor. Burası belediyenin en üst organıdır, her ne kadar tertip komitesi oluşsa da burada meclise bilgilendirme yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

HDP DEPREM TEMALI FESTİVAL ÖNERDİ

HDP’li Meclis Üyesi Makbule Tulga ise şunları söyledi:

“Bazı kurumlar yada kişiler ön plana çıkmak için neredeyse bu tertip komitesinin üzerinde tepinmeye başlıyor. Kararlarını, içeriğini, konserlerini dayatma yoluna gidiyorlar. Bu artık bir yarış haline dönüşüyor. İnsanlarda bir dayatma söz konusu. Ancak amacımız bu olmamalı. Engellemeleri de çok yaşadık, önemli olan engellemelere alternatif üretmek. Tabii ki festival yapılmalı. Bu yıl deprem temalı, insanların acılarına da dokunak şekilde planlanabilir.”

EMEPLİ ÜYE BARINMA SORUNUNU GEREKÇE GÖSTERDİ

Festivalin doğa ve kültür merkezli olduğunu ifade eden EMEP’li Meclis Üyesi Yaşar Çiçek karşı çıkma gerekçelerini şöyle sıraladı:

“Geçen sene de söyledik, bu sene de ifade edelim. Farklı bir şey göremiyoruz. Örneğin bu festival Dersim’in sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına nasıl cevap verdi? Bir alt yapı da yok. Gelen on binlerce insanı nerede barındıracağız? Bugünkü beklentileri ve ihtiyaçları karşılayacak bir organizasyon şart. Yeni bir tartışma yürütmek gerekiyor. Bu nedenlerle biz festivalin yapılmasına karşıyız.”

Konuşmaların ardından yapılan oylamada CHP, HDP, SMF ve AKP festivalin 3-4-5-6 Ağustos tarihlerinde yapılmasına yönelik oy verdi. EMEP ise festivalin yapılmaması yönünde oy kullandı.

Festivalin oy çokluğuyla 3-4-5-6 Ağustos tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

Dersim Belediye Meclisi karar verdi: Munzur Festivali 3-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA