Dersim depreme hazırlanıyor: Kent Koruma Kurulu kuruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’de depremler nedeniyle Kent Koruma Kurulu kuruldu

Kuruldan yapılan açıklamada 6 Şubat tarihinde 11 ilimizi, 13 milyon insanımızı etkileyen büyük felakete yol açan deprem de on binlerce insanın hayatını kaybettiğine ve milyonlarca kişinin yaşam alanlarını terk etmek zorunda kaldığını dikkat çekildi.

Yaşanan bu büyük felaket karşısında Dersim halkı ve kurumlarının büyük bir dayanışma örneği gösterdiği belirtilen açıklamada; Dersim’in de birinci derecede deprem alanında bulunması nedeniyle Dersim Emek ve Demokrasi Platformunun çağrısıyla 15 Mart 2023 tarihinde İl, İlçe belediye başkanları, Milletvekilleri, Siyasi Partiler, Sendikalar, Meslek Odaları, Baro, İnanç Kurumları, Çevre Dernekleri, Mahalle Muhtarların katılımıyla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonun da bir araya geldiği belirtildi.

Açıklama şu ifadelerle devam etti:

“Yaşanan sürece ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Yapılan tartışmalar sonucunda Dersim’in olası deprem ve benzeri afetlere hazır hale getirilmesi için Kent Koruma Kurulunu kurarak, yürütmesini seçti. Toplantıda en kısa zamanda yasal mevzuata uygun olarak Dersim Belediyesi bünyesinde Kent Konseyinin kurulmasını önererek karara bağladı. Toplantımız arama kurtarma çalışmalarında gönüllü olarak yer alacak insanlarımızın MUDAK, AFAD ve belediyelerimiz bünyesinde yürütülen eğitim çalışmalarına katılmaya çağırdı. Son olarak başta Dersim halkı olmak üzere, dünyanın dört bir yanında yaşayan Dersimlileri ve dostlarını başlattığımız bu çalışmaya destek vermeye ve Dersim’e sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Dersim depreme hazırlanıyor: Kent Koruma Kurulu kuruldu
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA