Dersim doğasına bir damla su olalım!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim Araştırmaları Merkezi (DAM), Dersim’deki orman yangınlarına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada orman yangınlarının hala devam ettiği vurgulanırken, ”Mülki amirler Cemevi’nde müftü eliyle Muharrem lokmasını dağıtırken, bölgenin kutsalı sayılan geyiklerin ocaklarına ateş düşüyordu” denildi.

Söz konusu açıklamanın tam metni şu şekildedir:

Yaz boyu belli aralıklarla devam eden orman yangınları, bir hafta önce tekrar başladı. Ağustos’ta yakılan ormanlar doğa gönüllüleri tarafından kontrol altına alınmıştı. Ancak Dersim doğasına hasım gözüyle bakanlar boş durmadılar. Yangın hala Zel Dağı çevresi, Harsi, Areki, Zargovit ve Ahpanos bölgesine yayılarak devam ediyor. 27 Eylül Perşembe günü de Mazgirt Kale köyü ve Geban arası bölgede yeni yangın haberleri alıyoruz.

Yangınlar Dersim’in dağlık alanlarında ve birçok bölgede aynı anda çıkmakta, bu da bize kasıtlı bir politikanın olduğunu göstermektedir.

Açıkçası ormanlarımız operasyon ve güvenlik gerekçesiyle yakılmaktadır. Mülki amirler Cemevi’nde, müftü eliyle Muharrem lokmasını dağıtırken, bölgenin kutsalı sayılan geyiklerin ocaklarına ateş düşüyordu.

Çağrımız çevrecilere, aydınlara, sanatçılara ve duyarlı kamuoyunadır.

Bu zulme daha fazla seyirci kalmayalım ve Dersim doğasına bir damla su olalım.

Dersim Araştırmaları Merkezi

Dersim doğasına bir damla su olalım!
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA