Dersim’de 6 kişi tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Metin”]

DERSİM / DİYARBAKIR – Dersim’de aralarında Belediye Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun ve kapatılan MEYA-DER’in Başkanı Hayrettin Baba’nın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Lice ise, gözaltına alınan 16 kişiden 8’i serbest bırakıldı.

DİHA’da yer alan habere göre, Dersim’de dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 15 kişiden 9’u dün emniyette ifadeleri alınmadan savcılığa çıkarıldı. Savcılığa çıkarılan 9 kişiye katıldıkları basın açıklamaları, cenaze törenlerinde taktıkları yaka kartları, telefon dinlemeleri, tutuklu bulunan belediye eşbaşkanlarının yazdıkları mektuplar gerekçe gösterilerek, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla sorular soruldu. Savcı, ifadelerin ardından 9 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Mahkemeye sevk edilen 9 kişiden kayyum atandıktan sonra işine son verilen Belediye Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun, belediye çalışanları Berna Çelebi ve Bedri Akyol, KHK ile kapatılan MEYA-DER Eşbaşkanı Hayrettin Baba ile DBP İl Yöneticisi Yaşar Ateş ile Ayhan Çelik adlı yurttaş “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Ali Ülfer, Cemal Bozkurt ve Ercan Atlım ise “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

Aralarında Dersim Radyo Munzur Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Mehmet Çağrı ve DBP PM üyelerinin de bulunduğu 6 kişi ise emniyette tutuluyor.

LİCE’DE 8 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır’ın Lice ilçe merkezinde 14 Mart’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 16 kişiden 8’i İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki ifade işlemleri devam eden 8 kişinin ise gün içerisinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Gözaltında olan bazı yurttaşların ise darp edildiği iddia edildi. Gözaltında bulunanlar, “örgüte yardım etmek” ile suçlanıyor.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Görüntü” saved_tabs=”all” src=”https://dersimgazetesi.org/wp-content/uploads/2017/03/fotohd3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Dersim’de 6 kişi tutuklandı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA