Dersimli sanatçı Ferhat Tunç’un hayatını kaybeden babası yarın Dersim’de toprağa sırlanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersimli sanatçı Ferhat Tunç’un babası Hüseyin Yoslun Almanya’da yaşamını yitirdi. Hüseyin Yoslun, yarın Dersim’de toprağa sırlanacak.

Ferhat Tunç babasının ölüm haberini şu satırlarla duyurdu ve sürgünde olması nedeniyle babasının cenazesine katılamamanın acısını yaşadığını söyledi:

“Hep yanımızda kalsın istemiştik, olmadı… Sevgili babam Hüseyin Yoslun, bugün acılarını kuşanıp 88 yaşında ayrıldı aramızdan. Biraz daha dayanabilseydi, o kutsal topraklara birlikte dönecektik. Nadire’miz artık yalnız değil, babasına kavuşacak.

Babama bu son yolculuğunda eşlik edemiyeceğim ve Dersim’de toprağa verilirken yanında olamayacağım için acım çok daha ağır, çok daha can yakıcı. Ama biliyorum ki Dersim, yokluğumu hissettirmeyecektir babama.

Çarşamba günü saat 11:00′ de Dersim Cemevindeki törenin ardından babam, köyümüzde toprağa sırlanacaktır. To rê oxir bo bawo, to rê oxir bo! Cayê to werteyê gul û nûrî de bo!
Acımızı paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu sabah hakka yürüyen canım babamı yarın yani salı günü, saat 12:00′ de Gustavsburg Cemevindeki törenin ardından sevdalısı olduğu Dersim’e uğurlayacağız. Benim için çok zor ve sözcüklerle tarif edilemez acı dolu bir gün elbette.”

Dersimli sanatçı Ferhat Tunç’un hayatını kaybeden babası yarın Dersim’de toprağa sırlanacak
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA