Ferhat Tunç’a şimdi de örgüt propagandası davası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında bu kez “Terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla dava açıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, Ferhat Tunç hakkında 2015 ve 2016 yıllarında sosyal paylaşım hesabında yaptığı paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldığı belirtildi.

PKK /KCK , YPG ve YPJ’nin propagandasını yaptığı ileri sürülen Tunç’un “Terör örgüt propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 3 aydan 6 yıla kadar hapsi talep edildi.  Ferhat Tunç, 14 Aralık’ta İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ”Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

Öte yandan Ferhat Tunç, geçen hafta da ”Cumhurbaşkanına hakaret” soruşturmasının davaya dönüştüğünü ve 23 Şubat 2018’de hakim karşısına çıkacağını öğrenmişti. Dün de ”Terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 14 Aralık  hakim karşısına çıkacağını öğrendi.

Susturmak için tutuklayacaklar

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Tunç şunları söyledi:

Son bir hafta içinde hakkımda açılan 2. dava. İlki Cumhurbaşkanı’na hakaretten açılmış bir davaydı ve sanırım bu ikinci davayla da durumu sağlama almak istiyorlar. Her iki davadan dolayı hakkımda 12 yıl hapis cezası isteniyor. Evimi basıp beni gözaltına alıp tutuklamaktansa, dava konusu yaparak tutuklamayı daha uygun görmüş olmalılar. 2 yıl öncesine ait paylaşımda bulunduğum bir kaç twiti bir araya getirerek bir iddianame hazırlamanın başka bir mantığı olamaz.  İddia edildiği herhangi bir örgüt propagandası yapmış değilim. Güncel gelişmelere ilişkin her kesin yaptığı değerlendirmeyi ben de yapmışım. Uzun süreden beri art arda açılan soruşturmalarla neyi amaçladıklarını anlamıştım zaten. 2019’a doğru ülkede kendilerine muhalif hiç kimseye acımayacakları ortada. Susturmak için tutuklayacaklar. Bu ülkede muktedir olanlar muhalif gördükleri sanatçılara hiç bir dönem acımadılar ki şimdi acısınlar. Acınacak bir durumda da değiliz zaten. Yıllardır bu ülkede halklarımızın Özgür geleceği için şarkılar söyledim. Barış dedim, kardeşlik dedim, özgürlük dedim anlamadılar. Anlayacaklarını da sanmıyorum zaten. Ancak bize inanan ve bizi anlayan milyonlarca insan var. Hapislikten yana bir korkumun olmadığını da belirtmek istiyorum. Korkunun hayatımızda hiç bir zaman yeri olmadı, olmayacak.

 

Ferhat Tunç’a şimdi de örgüt propagandası davası!
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA