Kürt sorununun çözümü kapsamında devam eden süreçte, 11 Temmuz 2025’te Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde gerçekleştirilen silah yakma töreninin yıldönümünde gözler, Meclis’e gelmesi beklenen çerçeve yasaya çevrildi.
Mezopotamya Ajansı’ndan Ömer Güngör’ün DEM Parti kaynaklarına dayandırdığı habere göre, çerçeve yasa taslağının pazartesi günü (13 Temmuz) siyasi partilere ulaştırılması ve üzerinde görüşmeler yürütülmesi bekleniyor. Tartışmaların ardından DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Özgür Faik Erol’un taslağı Abdullah Öcalan ile görüşmesi öngörülüyor.
Habere göre DEM Parti kaynakları, bütünlüklü ve kapsayıcı olmayan bir taslağın süreç açısından risk yaratabileceğine dikkat çekti. Kaynaklar, geri dönecek gerillalar konusunda herhangi bir kategorileştirmeye gidilmemesinde ısrar ederken, çerçeve yasanın 24 Mayıs’ta Abdullah Öcalan ile müzakere edilen haliyle gündeme alınması gerektiğini ifade etti.
